Onsdag 6 februari

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar)

15.07 En helt ny databas på nätet för rättsavgöranden som har med samerna att göra.
SVEA heter den, en förkortning för ”svenska samerättsliga avgöranden”.
Bland annat handlar det om tvister mellan samebyar och markägare om betesrätten, eller tvister om slöjd till brottmålsdomar om rovdjur och annat.
Allt som har bäring på samiska intressen, alltså. Projektledare är Eivind Torp, fil dr i antropologi är med (studio)

15.22 Senaste nytt (vi arbetar med ett nyhetsinslag av stort intresse)

15.37 Gröna Västernorrland? Hur köper kommunerna allt som behövs? Bilar, mobiltelefoner, mat - idag har upphandlarna från flera kommuner i länet miljögenomgång på Stadshuset i Sundsvall (direkt med gäster: Marcus Olofsson)

15.42 Kinesiskt nyår i faggorna - Sven Helmersson och frun Jing är i Jenin i Kina och jag ringer upp precis när klockan slår till Råttans år.

16:12 Sverigedemokraterna laddar inför valet 2010 och motionerar nu om att Sundsvall inte ska ta emot flyktingar. Johnny Skalin (sd) gruppledare i Sundsvall och Svante Säwén, ledarskribent Dagbladet. Debatt.

16.22 .. mer debatt

16.30 Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45 Ekot

17.00 Hur många samiska ord kan du? Jag kan inte ett enda och det känns lite trist när många med mig kan hanka oss fram på engelska, tyska, franska, swahili... Dax för Språkskola i samiska med Per Josef Idivuoma i Kiruna!

17.15 Samiskt nationaldagsfirande - bland annat i Sandö, Kramfors kommun (rep Ulla Öhman)

17.20 Kvällstipset - och det gäller Kalejdoskop 22:30 ikväll i P2. Vår medarbetare Peter Hansson har satt ihop programmet (en riktig höjdare!), hur tänkte han? (studio)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS: I P4 Morgon om ”supertisdag”, det amerikanska primärvalets höjdpunkt vars resultat vi vet onsdag morgon, med amerikan i Sundsvall som gärna pratar politik. Matthew Young är morgongäst från 08.15

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".