Onsdag 27 februari

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar)

Hela första timmen live på plats i Kulturmagasinet i Sundsvall.

15.07 Hur tänker stadsplanerarna kring städers ansiktslyftningar? Tommy Dickens, planeringschef Örnsköldsvik (med från en studio i Örnsköldsvik), Viveca Norberg, samhällsplanerare Sundsvall och Ulla Näsman, direktör Kultur- och fritidskontoret i Sundsvall.

15.22 Vilka städer har lyckats/misslyckats att lyfta fram ”high-lights”. Var är det mest befogat med en ”total make-over” (mycket engelska nu!) bland våra orter i länet?

15.37 Premiär för vår (nåja) undersökande reporter Jens Nilsson - som letar blåvalar på biblioteket. (inslag)

15.42 Jakten på blåvalar fortsätter. Kanske de finns på barnbokavdelningen? Carin Engwall hjälper mig!

16:12 Tillbaka i studion på Krönvägen (om allt fungerar...) tar vi upp vilken hjälp spelmissbrukare egentligen får. Susanne Nilsson är en 52-årig spelberoende kvinna från Sundsvall. De senaste fem åren har hon spelat bort över en miljon kronor, främst på spelmaskiner, men mycket pengar försvann också tidigare på Casino Cosmopol där hon nu själv har portat sig. (rep Christer Suneson)

16.22 Politiker i socialnämnden (Sundsvall) har möte just denna eftermiddag om spelmissbruk och åtgärder. Kommer Susanne att få hjälp? (direkt eller nyss bandat av rep Christer Suneson)

16.30 Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45 Ekot

17.05 Äldreministern Maria Larsson (kd) på besök i Örnsköldsvik - är det för att ta matchen med SPI (Sveriges pensionärers intresseparti) som har sitt enda mandat i just Örnsköldsvik? (rep Lennart Sundwall)

17.20 I Kvällstipset ska vi till Sollefteå där det är premiär i kväll för estetiska programmets föreställning ”Är”. Eleven Elisabeth Jäntti berättar om pjäsen och där hon är en av nio på scenen, spelar den osäkra tjejen Deni.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)