Måndag 3 mars

Programledare: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar)

15.07 Det är nu några månader sedan Modo Hockeys förra marknadschef Mia Karlsson, under turbulenta omständigheter hoppade av sitt uppdrag. Orsaken sades då vara samarbetssvårigheter med Modos vd Jerry Häggström.
Vad säger han i dag om sin egen del i avhoppet? (rep Lennart Sundwall)

15.22 Nu arbetar Mia Karlsson som affärsutvecklare för Norrlandia (där bland annat Hallstaberget i Sollefteå ingår). I dag berättar hon själv varför hon slutade i Modo. Och vi frågar oss om det finns en kvinnlig- respektive manlig ledarstil. (studio)

15.37 Måndagsklubban går vidare, i dag med Agneta Lundberg (s) och Solveig Hellqvist (fp), båda riksdagspolitiker från Västernorrland. Vi pratar manligt och kvinnligt i politiken, barnaga, skolornas renoveringsbehov och kanske vi också blickar ut mot världen. (studio)

15.42 Vi pratar mer med riksdagspolitikerna.

16:12 En fjärdedel av länets grundskolor skulle behöva renoveras eller byggas om. Det visar SR Västernorrlands egen undersökning.

På vissa håll har föräldrarna fått gripa in när kommunen själv inte tagit sitt ansvar. (rep Samuel Costa Nordvall)

16.22 I bil eller på cykel kommer de med posten till oss. De springer i hyreshusens trappor och släpar sina tunga postväskor mellan villorna.

Men oavsett hur isigt och halt det är cyklar de utan hjälm. Men varför? (rep Ulla Öhman)

16:25 Bo-Göran Andersson, huvudskydddsombud för Posten Leverans, får svara på varför man inte gör mer för att få brevbärarna att bära hjälm. (studio)

16.30 Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45 Ekot

17.05 Riddare och vikingar har utkämpat många och långa strider på Alnön i helgen.

Det är medeltidsföreningen Gyllengran som haft sin årliga vinterfest med deltagare från hela Sverige. (rep Ingrid Engstedt Edfast)

17.20 Kvällstipset - vi dyker ner någonstans i länet och rapporterar om något, kul, intressant eller nyttigt!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon: Efter klockan åtta får P4 Morgon besök av Lena Wallgren Sandberg, som har en fot i skolvärlden och en i sportvärlden. Hon är både rektor och sedan länge en viktig fotbollsledare.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista