Torsdag 6 mars

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar)

15.07: Slalombacke mm inomhus - i Fränsta. Blivande bygget har vi berättat om tidigare, och tanken är att anläggningen ska bli först i landet. Men nu har andra landsändar fått upp möjligheten att lägga vintersport inomhus - bl a i Täby. Hur går bygget i vårt län och vad säger man om konkurrensen. Telefon med Pelle Berglund, projektledare för Getbergsprojektet.

15.22: .. men är det självklart att alla sporter ska kunna göras överallt, hela tiden - oavsett väderlek? OM vi nu får gröna vintrar, ja då är det väl bara att lägga skidorna på hyllan och ta fram springskorna? Lika onaturligt är det väl egentligen att simma mitt i vintern?? Telefon med simtränaren Hasse Bergqvist, blivande projektledare för Sporthallen som är på g att storsatsa med äventyrsbad.

15.37: Genusveckan avslutas - med den manliga kramen. Generande tafflig - eller gränsöverskidande rejäl? Tatuerade Jerker Nilsson och amatörskådisen Marcus Olofsson (båda tillika SR-medarbetare). Studiosamtal - manligt och kvinnligt!

16:12: Uranbrytning i Sverige - och flera bolag med utländsk anknytning vill bryta uran även i Västernorrland. Ett fylligt reportage om tillstånd, lagrum och opinioner. Reporter: Agneta Johansson.

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i tio minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Tidigare i dag har vi pratat om klimatet som ger grönare vintrar - nu ska vi prata om hårt klimat på plan. Med svordomar, knuffar å ojyssta grepp. Men lag Pojkar 95 i Örnsköldsviks Innebandy har skrivit ett avtal att bara köra med rent spel. Du hör bland anadra Josef Ziane berätta hur spelet och laget utvecklats. (rep: Samuel C Norwall)

17.20: Kvällstips! Jag åker via telefonledningen rakt ut i verkligheten. Vart vet jag inte ännu - men har DU ett tips, epost mig bums!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".