Måndag 7 april

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: I Härnösand åker politiker och tjänstemän runt till olika platser för att diskutera framtidsfrågor med allmänheten. Är det det här som är demokrati? Kan Härnösandsborna verkligen vara med och påverka besluten? Vår reporter Ulla Öhman rapporterar direkt från ett av dessa möten.

15.22: Hur mår den kommunala demokratin? Är det ett tjänstemannavälde utan egentlig insyn? Statsvetare Marie-Louise von Bergman Winberg kommenterar.

15.37: Varje måndag hör du länets riksdagsledamöter i Måndagsklubban. Idag Jasenko Omanovic, s, och Lena Asplund, m. Vad sysslar dessa två med i veckan?

15.42: Nya regler för deltidsarbetslösa gäller från idag. Efter 75 dagar som deltidsarbetande har man inte längre rätt till någon a-kasseersättning. Vem försvårar dessa nya regler mest för - arbetstagarna eller arbetsgivarna? Diskussion under Måndagsklubban.

15.50: En ung varghanne har skjutits till döds i norra Västernorrland. Polisen misstänker jaktbrott. Hör senaste nytt om detta förmodligen med Christer Sundelin hos polisen i Örnsköldsvik.

16:12: Hur vill du ha det på äldre dar? Det kanske du vet redan nu. Men när tiden är inne kanske du är oförmögen att berätta det. Då kan ett Framtidskontrakt vara lösningen. Karin Nyberg i Sundsvall låtit trycka upp och det har nu gått ut till 4 000 pensionärer i Sundsvall.

(Rep. Agneta Johansson)

16.22: Ring in och tyck till om demokratiproblem och vargar eller berätta om hur du vill ha det på äldre dar. Numret är 060 - 66 62 51

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: (Här kan det handla om den skjutna vargen, men just nu ser det ut såhär: )När skolorna i Sundsvall drar igång till hösten är friskolorna större än någonsin. Arbetsmarknaden för lärarna förändras. Många blir nu övertaliga i den kommunala skolan. (rep Evelina Attervall)

17.20: Kärnkraft - miljöhot eller klimatlösning? Om detta föreläser Johan Swahn i Timrå ikväll. Han kommer från Chalmers och kan allt om fysiska resursteorier. Detta blir vårt kvällstips!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:

I Härnösand är det Tjejmässa med start tidigt på morgonen. Där ska självkänslan stärkas rejält! Hör när vår reporter Ulla Öhman rapporterar direkt därifrån mellan klockan 8 och 9.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Peter Hansson
Producent SR Västernorrland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista