Tisdag 8 april

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Skolan ruttnar i Gottne nordväst om Örnsköldsvik. Nu vill en friskola startad av samhällsföreningen vill ta över. (Reporter Lennart Sundsvall)

15.22: Barn- och utbildningsnämndens ordförande, socialdemokraten Birgith Olsson-Johansson, bemöter kritiken om Gottneskolan.

15.37: Särskilda badtider för kvinnor - bra eller dåligt? I Njurunda söder om Sundsvall har man om söndagarna nått nya badgäster i form av kvinnor som av olika anledningar inte vill bada med män. (Reporter Evelina Attervall)

15.42: ”Ett riktigt jämställt samhälle är att både män och kvinnor känner sig trygga i varandras närvaro.” Så skrev Shekoufeh Malakzadeh som var emot ett förslag om särskilda badtider för kvinnor i Härnösand för två år sedan. I eftermiddag blir det debatt mot Maha Alhaddad som vill ha tider vikta för kvinnor i Sundsvall.

16:12: Aprilväder - finns det? Vad är det i så fall? Meteorologen Klas Kempe reder ut begreppen.

16.22: Senaste nytt! Kanske om en Örnsköldsviksvärsting som nu står åtalad misstänkt för ett 30-tal brott. Blir det lugnt i Övik nu?

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Mittuniversitetets lärarutbildning är för dålig. Högskoleverkets omfattande kritik hotar examinationsrätten. Hör mer om detta!

17.20: Kvällstips! Det är körfestival i Ådalshallen i Kramfors. Eller är det ett körslag månne? Vi slår en sigge till arrangören.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Onsdagens morgon bjuder på spänning! Efter 8.00 kommer morgongästen Claes-Göran Erson som har avverkat nästan 450 mil på skidor över inlandsisen på Grönland och fortsätter sina äventyr in i 60-årsåldern. Äventyr finns även precis utanför radiohuset i Sundsvall. Det sprängs för fullt och vi får närkontakt med dynamiten efter kl 7.00.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".