Tisdag 15 april

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Susanne Nilsson får äntligen den behandling för spelmissbruk som hon länge kämpat för. Sundsvalls kommun har tidigare nekat henne behandling. Hör Börje Bergström, socialdemokratisk ordförande i individ- och familjeutskottet om varför kommunen ändrat sig. (Rep. Christer Suneson)

15.22: Susanne Nilsson kommer till studion och berättar om sin kamp för behandling mot beroendet. Runt en miljon kronor har hon spelat bort vid enarmade banditer och Jack vegas-maskiner. Vi har också med Roger Thörn från Kolmården - det enda behandlingshemmet för spelmissbrukare. Hur går behandingen till?

15.37: En vägg av platteveapparater kan få den mest eftertänksamma att flippa ur. Och postorderföretagens lockelser sätter rationaliteten ur spel. 35 procents ränta på lånet? Ja tack, det verkar bra. Vår reporter har gjort ett nedslag i elektronikhandeln och pratar med konsumentvägledare Hans Brokvist (Rep. Christer Jonasson)

15.42: Hur konsumerar man rationellt i dagens överväldigande utbud? Internet är bra för att göra prisjämförelser, men samtidigt gör den oerhörda mängden av modeller och varianter det egentligen omöjligt att göra jämförelser. Konsumtionshistoriker Peder Aléx kommenterar.

16:12: (Eventuellt) Ostindiefararen, det storslagna skeppet ”Götheborg” gör ett stopp i Sundsvall och Örnsköldsvik i sommar. Det retar upp Härnösandspolitiker som lobbat hårt för att få dit fartyget.

16.22: Ung sång förgyller de gamlas tisdag. 21-årige Magnus Ohlsson tolkar Evert Taube och Dan Anderrson på servicehusturné i Ånge. (Rep. Ingrid Engstedt Edfast)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Riksteaterns föreställning Sag(o)likt, sa bröderna Grimm beskrivs som ”ett spännande möte mellan döva och hörande, en plats där alla träffas på samma villkor.” Hur går detta till? Vi pratar med Manne af Klintberg som uppträder i Örnsköldsvik ikväll.

17.20: (Eventuellt) Dragons spelar den andra matchen i seminfinalserien mot Södertälje. Efter hemmavinsten i fredags har man chans att koppla ett bastant grepp om finalplatsen i kväll. Lyssna till coach Peter Öqvist inför kvällens match.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:

Ikväll hålls ett informationsmöte i Näsåker angående Vattenfalls planerade muddring av Nämforsen. Åsikterna kring det hela är starka och ca 7.15 kollar P4 Morgon upp hur mötet mellan invånarna och Vattenfall gick.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".