Onsdag 16 april

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Evenemang 1: Världsomseglaren ostindiefararen Götheborg gör celebert besök i länet i sommar (Sundsvall och Örnsköldsvik) - men Härnösand ville helst av alla ha skeppet och hade ansträngt sig rejält, men blev snuvade. Kommunalrådet Anders Gäfvert (m) är med och förhoppningsvis även Sundsvalls kommundirektör Stefan Söderlund (live).

15:22 Evenemang 2: Är ostindiefararen ett bra exempel på ett bra evenemang? Och vad vill t ex Sundsvall med ett sådant arrangemang? Bara bjuda på rejäl fest, öka inflyttningen eller vad - och när är det riktigt lyckat? Dessutom - vad blir det för aktiviteter runt om skeppet? Just nu är det ”Ett skepp kommer lastat - med vadå”? Pernilla Berg, Investera Sundsvall kommer (live).

15.37: 100 våldtäkter i länet i fjol enligt Brottsförebyggande rådet. Men den troliga siffran är kanske 400 - mörkertalet beräknas vara så stort. Du hör bl a Lena Alldin, polis i Härnösand och Helena Hultin från tjejjouren Gaia (rep Ulla Öhman)

15.42: - En fråga som många kanske ställer sig när man hör om det här är: Varför lämnar inte de våldsutsatta kvinnorna dessa destruktiva förhållanden? Lotta Molander på Alla kvinnors hus förklarar.

15.52: Deklarationsdags snart! Ett vårtecken så gott som något - den 5 maj ska deklarationen vara inlämnad för 2007. Vi har telefonväkteri i morgon - men här öppnar vi för att redan nu få in frågor via mejl (eftermiddag.vasternorrland@sr.se) eller telefon (060-66 62 51, bandspelare). Införsnack med skatteexperten Josefin Olsson.

16:12: Hoppas på en kommentar från Sollefteå kommun om dålig arbetsmiljö runt Hallsta vilket innebär att Paralympic Winter World Cup nästa år kan vara hotat. Vallningsbaracker och annat uppfyller inte standard, och det är extra besvärligt för funktionshindrade att ta sig fram. (ej klart)

16.22: Nya varsel i vårdkonflikten. Avtalet mellan Sveriges Kommuner och landsting samt Vårdförbundet gick ut den 31 mars. Nu dras även Västernorrland in i konflikten - hör senaste nytt från Vårdförbundets Conny Karlsson - på väg till ett medlemsmöte (tel).

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Sollefteå Skidklubb hoppar av som medarrangörer för Sollefteå Wintergames för funktionshindrade. Anledningen är att man inte får något gensvar på kritiken till kommunen om undermåliga lokaler på Hallstaberget. Kommunalrådet Elisabeth Lassen svarar nu på kritiken.

17.20: Kvällstipset - Hell Songs har mutat in ett eget litet område i rocklandskapet. De spelar hårdrocksklassiker i en avskalad och mjukare tappning. Lounge metal har det kallats - och du hör det direkt från studion!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista