Måndag 21 april

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Klockan 12 idag går sjuksköterskor ut i strejk på en del håll i landet, bland annat i Västerbotten. Hur påverkar det Västernorrland vars invånare ibland får åka till Umeå för specialvård? (Evelina Attervall)

15.22: Mobilkomposten är en kampanj som siktar på att återvinna 250 000 mobiler i Sverige. Vad finns det i en mobiltelefon egentligen? Vi riger till Fredrik Grönlund på Expert i Sollefteå.

15.37: Riksdagsledamöterna Lars Lindén (kd) och Agneta Lundberg (s) dyker upp i Måndagsklubban. De ska diskutera vårdstrejk och pollenallergi.

15.42: Mer debatt med Lindén och Lundberg.

16:12: Tomater och gurkor suger i sig avföring från abborre och regnbåge i den kombinerade fisk- och grönsaksodlingen i Härnösand. Vår reporter Ulla Öhman har gått runt i Pekka Nygårds kretsloppsprojekt.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Att vårdcentralen i Långsele ska läggas ned blev klart tidigare i år. Men nu har PRO med fler vaknat till och börjat samla sig till en protest. Man vill att landstinget river upp beslutet. (Rep. Lennart Sundvall)

17.20: Vår västernorrländske SR-medarbetare Pether Öhlén är i Mongoliet för att bidra till starten av ett mongoliskt P3. Hör honom dela med sig av sina erfarenheter varje måndagseftermiddag fram till sommaren.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland: Årets visselpipa kommer till morgonprogrammet. Sundsvallsbon och glasmästaren Christer Hansson heter ”whistleblowern” som uppmärksammat en stor kartellbildning i glasmästarbranschen.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".