Tisdag 22 april

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Mer än 70 procent av bilisterna körde fortare än 30 km/h förbi Brännaskolan i Härnösand igår. Vad säger barnen om detta? (Reporter Ulla Öhman)

15.22: SEKAB i Örnsköldsvik ska i tio år framöver köpa 150 000 kubikmeter sockerrörsetanol från Ghana varje år. Det motsvarar den nuvarande årsförbrukningen av E85 i Sverige. Och i världen stiger matpriserna. I Tyskland har biståndsministern sagt att rätten till mat är viktigare än västerlänningars rätt till rörlighet. Är det rätt att köpa etanol gjord av livsmedel? SEKABs vice vd Anders Fredriksson och kommunalrådet Elvy Söderström hörs på telefon.

15.37: Asylhälsovården integrerades den 1 april i de vanliga vårdcentralerna. Landstinget sparar 834 000 per år, men många asylsökande får lägga mer än hela sin dagersättning för att överhuvudtaget ta sig till vårdcentralen och asylsköterskorna är sjukskrivna, vilket gör att distriktssköterskor som saknar rätt kompetens får ta hand om patienterna. (Rep. Ingrid Engstedt Edfast)

15.42: Har det inte gått lite fort det här med att integrera asylhälsovård med vårdcentralerna? Beslutet togs så sent som i mitten av februari och genomfördes till den 1 april. Vice ordförande i Hälso- och sjukvårdsdelegationen Susanne Sundqvist (v) svarar på frågor.

16:12: Våren är här och flyttfåglarna väller in. Även de mänskliga frivilligmigranterna rör på sig. Ingemar och Sigrid Eriksson bor i Juniskär, söder om Sundsvall på sommaren, och har precis kommit hem från vintervistet i Australien. Vad är skönast med att komma hem?

16.22: Makarna Eriksson har även ett stort trädgårdsintresse och nu är det bråda dagar för att lägga grunden till sommarens blomsterprakt. Vad gör de just idag till exempel? (Reporter Annica Buvik)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Idag avgörs pizza-NM. Ali Parvin från Sundsvall tävlar med sin Mozzarellapizza (dinkelmjölsbotten, tomatsås, diverse kryddor, mozzarella, parmaskinka, soltorkade tomater, rucolasallad och röd pesto). Hur har det gått? (Telefon med Parvin själv)

17.20: Apropå pizzan, den har ju under sina 40 år i Sverige blivit ett självklart inslag i folkhemmet. Precis som Melodifestivalen, Antikrundan och midsommarafton där barn och vuxna hoppar runt en stor fallossymbol. Dessa sistnämnda företeelser kan kanske verka underliga för svenskar med utländsk bakgrund. Därför lanserar sju studenter på Växjö universitet hemsidan ”Svenska traditioner” som riktar sig till just utlandsfödda svenskar. (Rep. från SR Kronoberg. Tack från oss i Västernorrland!)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland: Gäst i morgonprogrammet är Katarina Larsson, bibliotekschef i Örnsköldsvik. Hon tycker att det trevligt att det är världsbokdagen och kommer för att prata om e-böcker.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".