Onsdag 23 april

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: På var tionde skola i Västernorrland har främlingsfientliga eller rasistiska budskap spridits de senaste åren. En skola som drabbades av främlingsfientlig propaganda för två år sedan, inför förra valet, var Sundsvalls gymnasium (Västermalm). (Rep. Christer Suneson)

15.22: Anders Olsson är lärare på Sundsvalls gymnasium och dessutom specialist på symboler och klädkoder. Vad gör han när han upptäcker att någon elev går runt med en rasistisk symbol? Och hur jobbar man på Mittuniversitets lärarutbildning med de framtida lärarnas kunskaper om rasistiska grupper. Hans Wikström kommer och berättar.

15.37: Med ständig värk i kroppen, en förlamande trötthet och svårigheter att koncentrera sig får en del personer diagnosen ME (Myalgisk encefalomyelit). Men Gertie Gladnikoff, ombud för de ME-sjukas patientförening, hävdar att det är en patientgrupp som av läkarna behandlas ”som något katten släpat in”. (Rep. Ulla Öhman)

15.42: Kakaopriset stiger - hur påverkar det länets små chokladtillverkare?

16:12: High Coast Jazz Orchestra ger sig idag ut på en miniturné med början i Härnösand. De gästas av världssångerskan Deborah Brown och leds av trumpetaren Fredrik Norén. Ulla Öhman träffar dem i en hotellobby i Härnösand.

16.22: Krisberedskapsmyndigheten, som har sitt säte i Sollefteå, genomför just nu en stor samverkansövning. Scenariot i övningen handlar om omfattande IT-attacker mot det finansiella systemet. Hur går det till? Vad övas egentligen? (Rep. Lennart Sundvall)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Det är världsbokdagen och Sollefteåförfattaren Andreas Stickler är med och pratar om författarens villkor och trender i bokutgivningen.

17.20: Dagens kvällstips kan bli ett tips om en eller flera böcker.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:

I morgon bitti blir det invasion från yttre rymden. Eller så kommer Daniel Wetterskog från Örnsköldsvik museum och pratar om Stjärnornas krig-utställningen.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".