Tisdag 6 maj

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Blöjan som piper när den är färdig - nu testas den i ”skarpt läge”. Sjuksköterskan Viveka Broman i Sundsvall demonstrerar ett exemplar med en sensorremsa som avgör hur mycket vätska blöjan har tagit emot (reporter Peter Hansson).

15.22: Uppfinningen med den pipande blöjan kan betyda en revolution för svårt sjuka och äldrevård. Mikael Gulliksson och Lisbeth Kristiansen (Sensible Solutions och Mittuniversitetet) är med i studion (direkt)

15.37: Nyblivna mamman Viktoria Thurfjell i Umeå ”pottränar” Torun, en månad. Hur funkar det? (inslag från SR Västerbotten)

15.42: Studiosamtal med föräldrarna Jerker och Lina Ullerstam med dottern Ester samt mamman Tove Ördell med dotter om blöjor (”vanliga” och tyg) och alla krav som ställs på föräldrar (direkt)

16:12: Under ca 40 år av kvinnans liv menstruerar hon - vilken attityd har samhället? Ses hon som en häxa, argbigga eller kåtslyna under dessa röda dagar? RFSU:s tidning Ottars redaktör Carolina Hemlin är med.

16.22: Glöm bindor och tamponger! Alternativet heter mens-kopp! Enligt uppgift ska den vara bekväm, miljövänlig (en kopp håller i tio år) och billig. Jag ringer Cecilia Moen i Motala.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Skarvarna upprör och nu polisanmäler länsstyrelsen den som förstört skarvbon på ön Loppan utanför Härnösand. Men förra året tillät länsstyrelsen jakt på fåglarna - hur ska man ha det? Jakt- och viltansvariga på länsstyrelsen, Karin Saltin, är med

17.20: Kvällstips - bänka dig med tevespelet! Vi pratar med tv-spelsjournalisten Michael Gill. Ikväll spelar han Grand Theft Auto 4, som varit på marknaden i en vecka. På vilket sätt är GTA 4 samhällskritiskt, undrar vi?

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)