Onsdag 7 maj

Alla hålltider är cirkatider. Programledare är Lotte Nord.

15.07: Det är 60 år sedan Israel grundades. Ikväll inleds firandet av självständighetsdagen. Vi ringer till Nordingråbon Lars Grip som just nu är i Jerusalem för att be för fred i staden. Vad tror han krävs för att så ska bli fallet?

15.22: Till studion kommer sundsvallsbon Rami Dirawi, vars farfar för 60 år sedan tvingades lämna byn Lubia när judiska bosättare trängde sig på. Vad känner Rami inför den israeliska självständighetsdagen?

15.37: Vårdstrejken fortsätter. Vi lyssnar till arbetsmarknadsforskaren Henrik Lindberg, som tror att den sida som vinner allmänhetens sympati också blir mest framgångsrik i löneförhandlingarna. (Intervju Tomas Lindberg, SR Kronoberg.) Vi vittjar också vår insändartelefon för att få en fingervisning om opinionen.

15.42: Algot Backlund från Sundsvall saknas ännu. På Bali väntar hans kompisar och facebook-gruppen ”Algot, var är du?” har nu över 1 300 medlemmar. Reporter Ingrid Engstedt-Edfast har pratat med de som saknar.

16:12: På Alnö utanför Sundsvall har fastighetsmiljardären Maths O Sundqvist beviljats bygglov på det strandskyddsbrytande avståndet av 25 meter från vattnet. För ett tag sedan fick en granne avslag på en liknande ansökan. Hur kommer det sig? (Rep. Christer Suneson)

16.22: Vad säger politikerna i stadsbyggnadsnämnden om utfärdandet av bygglov i Grönviken? Miljöpartisten Lars Hillerström möter moderaten Erland Solander i en studiodebatt.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: I Örnsköldsvik pågår Europaforum. Ett möte där EU:s sammanhållningspolitik och klimatfrågor står på agendan. Lennart Sundwall rapporterar.

17.20: Det är ett tag till Mors dag här i Sverige, men på många andra håll firas denna dag redan till helgen. Hjälporganisationen Hoppets stjärna uppmanar alla att skicka ett morsdagspaket till behövande mödrar i Lettland. Insamlingschef Maria Presson berättar mer via telefon.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)