Torsdag 8 maj

Programledare: Lotte Nord lotte.nord@sr.se, producent Peter hansson peter.hansson@sr.se  

15.07: Vart har alla vanliga motionslopp tagit vägen? Brännarundan, Vingahalvan, Nattspinget, Tuffa Viktor, Alnöjoggen, Hassela runt, Ohlterrängen, Gaffelbyjoggen, Gålsjöjoggen, Njurundajoggen, Nipstigen - listan kan göras lång...

15.22: En som försökte skapa ett nytt lopp – som också skulle marknadsföra Sundsvall – är Kjell Lönnå. Det hette Topp till topp och gick mellan de vackra stadsbergen. Kjell Lönnå är med och berättar varför, och avslöjar hur han motionerar... (direkt)

15.37: Pausunderhållning - som ger BRA hållning! Friskvårdsterapaut Viveka Westin är här och ger bot mot stela muskler, nackar och ryggar - direkt från din radio!

16.12: Vi jobbar på ett inslag om muskelförtvining som dessvärre är något som drabbar rymdfarare. professor per tesch, Mittuniversitetet, forskar på det - kan det även hjälpa reumatiker? (ej klart)

16.22: Löpning är en folkrörelse - men de flesta loppen finns i södra Sverige - trots (eller tack vare) att Västernorrlänningarna är fetast i landet. Idrottsförbundet kan nog svara på varför det inte ordnas fler lopp (inte heller helt klart)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning – hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Spam har nyss fyllt 30 år, och vi kan lätt konstatera att bäst föredatum på den produkten borde gått ut för länge sen. Från början var spam namnet på pressad skinka – nu skapar alla spam-mejl press i vår vardag.... (troligen telefon)

17.20: Kvällstipset - och det kan bli något för alla mammor (och pappor) som har tonårsbarn: Vägra äta middag, visa att du menar allvar med en tatuering – är att ge igen med samma mynt som tonåringen bästa sättet att skapa dialog?