Torsdag 8 maj

I dag tar vi ett lite samlat grepp på motion och löpning. Hej och hå!

Programledare: Lotte Nord
Producent: Peter Hansson

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Vart har alla vanliga motionslopp tagit vägen? Brännarundan, Vingahalvan, Nattspinget, Tuffa Viktor, Alnöjoggen, Hassela runt, Ohlterrängen, Gaffelbyjoggen, Gålsjöjoggen, Njurundajoggen, Nipstigen - listan kan göras lång...

15.22: En som försökte skapa ett nytt lopp - som också skulle marknadsföra Sundsvall - är Kjell Lönnå. Det hette Från topp till topp och gick mellan de vackra stadsbergen. Nu finns det inte längre. Kjell berättar varför, och avslöjar hur han motionerar... (direkt)

15.37: Pausunderhållning - som ger BRA hållning! Friskvårdsterapaut Viveka Westin är här och ger bot mot stela muskler, nackar och ryggar - direkt från din radio!

16:12: Hur håller man sig i form i rymden? Per Tesch, professor i idrottsvetenskap vid Mittuniversitetet har utvecklat ett rymdgym som nu håller på att testas av astronauter vid den internationella rymdstationen ISS. (telefon)

16.22: Löpning är en folkrörelse, men de flesta loppen finns i södra Sverige - trots (eller tack vare) att västernorrlänningarna är fetast i landet. Sundsvallssprintern Stefan Tärnhuvud har åkt lång söderut för att träna, till Sicilien. (telefon)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Spam har nyss fyllt 30 år, och vi kan lätt konstatera att bäst föredatum på den produkten borde gått ut för länge sen. Från början var spam namnet på pressad skinka. Peter Hansson har historien.

17.20: Kvällstipset - och det kan bli något för alla mammor (och pappor) som har tonårsbarn: Vägra äta middag, visa att du menar allvar med en tatuering - är att ge igen med samma mynt som tonåringen bästa sättet att skapa dialog?

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)