Fredag 9 maj

Programledare: Klas Ullerstam ( klas.ullerstam@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Bland visioner om nybyggen i Sundsvall finns en multiarena mellan f.d. Idrottsparken och Sporthallen (som för övrigt ska bli äventyrsbad). Idag presenteras detaljplanen och vår sportreporter Christer Jonasson är på plats. Vad syftar denna multiarena till? Och vad säger de närboende?

15.22: Vårtid är mässtid här i länet. Och det är inte religösa mässor utan kommersiella. I Örnsköldsvik handlar det i helgen bland annat om jakt, fiske, actionsport, naturfoto, friluftsliv och resor på Äventyrsmässan. Marcus Olofsson rapporterar direkt och i studion har vi Mittsverige turisms chef Anders Huldt. Är upplevelseindustri Västernorrlands framtid?

15.37: På söndag kan man på Åstön utanför Timrå fråga en botaniker, en orienterare, en fågelskådare, en jägare, en präst, en geolog eller en meteorolog om allt som rör naturen och miljön. Martin Emtenäs, programledare för Mitt i naturen, är också där. Vilken hans uppgift är berättar han när han gästar vårt program.

15.42: Mer från äventyrsmässan, mer om djur och natur och mer om turism. Vilka intressen står mot varandra här? Turistchefen Anders Huldt kvar i studion

16:12: Migrationsverket har beslutat att vänta med utvisningen av den svårt lungsjuka romska kvinnan och hennes 14-åriga dotter som SR Västernorrland berättade igår. Kvinnan, som måste vara ständigt uppkopplad till en syrgasmaskin, har ingen bostad i Bulgarien och är beroende av en bostad med el för sin medicinska apparatur. Kommer hon ändå att utvisas vad det lider? Och var går gränsen för att ha humanitära skäl nog för att inte utvusas? (Rep. Ingrid Engstedt Edfast)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Musikalsuccén och långköraren Sound of music är på turné och letar sig ikväll in i hockeyladan i Timrå. Vi ringer till Pernilla Wahlgren, som har huvudrollen tillsammans med Tommy Nilsson. (tfn)

17.15: Fredagsunderhållning med Mammas nya kille, idag berättar folklivsfanatikern Job Andersson om hur folk skötte hygienen förr: ”Man ria’ runt i vedbon i fem minuter, sen var det bra.”