Onsdag 14 maj

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Algot Backlund, som i över en månad har varit försvunnen på Bali, har hittats död. Till facebookgruppen Algot, var är du? strömmar kondoleanserna in. Vi pratar med gruppens skapare Camilla Franzén.

15.22: Algot hittades död redan den 7 april och ändå har beskedet om upphittandet dröjt ända till nu. Hur kommer det sig? Ingrid Engstedt Edfast söker svar hos Hans Björner, förundersökningsledare vid polisen Sundsvall.

15.37: Marie Mian, från 10-årsjubilerande 1,6-miljonerklubben, och hockeyspelaren Oscar Sundh, som toppar Cancerfondens mustaschkamp kommer till studion för ett samtal om lobbying kring könsspecifika sjukdomar. Vilka roller spelar de själva?

15.42: Mer med Marie Mian och Oscar Sundh.

16:12: Svenskt näringsliv mäter varje år företagsklimatet i alla kommuner och resultatet är aldrig särskilt smickrande för kommunerna i Västernorrland. I år var Härnösand näst sämst i landet! Är företagsklimatet verkligen så dåligt? Vad mäter studien egentligen?

16.22: Vi diskuterar företagsklimatmätningen med Mia Wester, som är tf regionchef för Svenskt näringsliv och förhoppningsvis och Roger Johansson, ordförande i arbetarekommunen i Sundsvall.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Den här veckan har vi studiebesök av radiokollegor från Laos här på SR Västernorrland. Vi har bett de lära oss att koka riktigt klibbigt ris.

17.20: Trial för nybörjare! Det är vad som bjuds i Stavre utanför Timrå ikväll. Hur hittar man in i denna balanskrävande motorsport? Roland Lithén från Timrå trialklubb på tråden.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Stig Kvarnström, Matforsprofilen som stöttar ungdomar genom att sätta dem i arbete, besöker morgonstudion 08:15 och berättar om sommarens planer. Det handlar bland annat om att dra igång ett kyrkbåtsbygge.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)