Torsdag 15 maj

Idag handlar vårt program bland annat om vårdstrejk, en ny polissatsning och visioner om framtida infrastruktr.

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Vi släpper inte greppet om vårdstrejken. Imorse hördes oroliga patienter i våra nyheter och tidigare har det varit strejkande sjuksköterskor i både rondeller och vid järnvägsstationer. Idag pratar vi med arbetsgivaren. Landstingets primärvårdsdirektör Lennart Moberg, hur ser han på strejken?

15.22: Över 200 läkare och sjuksköterskor samlas i två dagar i Härnösand för att prata om diabetes. Ulla Öhman är där med mikrofonen och det kommer bland annat handla om hur kontroversiella sundsvallsläkaren Annika Dahlqvists kostråd har tagits emot i diabeteskretsar.

15.37: Företeelsen Operation dagverke har funnits i 47 år. Elever i Sverige samlar under en dag ihop pengar för att hjälpa andra elever någonstans i världen. Idag gör Sköle skola i Matfors utanför Sundsvall sitt dagsverke. Ingrid Engstedt Edfast åker dit och kollar läget.

15.42: Enna Grein från Operation dagsverke finns med på telefon. Är det okej att, som vi har hört, vissa elever köper sig fria från sitt dagsverke?

16:12: Västernorrland föreslås få tio nya poliser som enbart ska ägna sig åt organiserad brottslighet. Hur utbredd är egentligen den organiserade brottsligheten här? (Rep. Oscar Pierrou)

16.22: Desirée Risberg och Karin Rylander heter Ångetjejerna som reser runt i världen för att besöka skolor. Just nu är de i Sydafrika. Hur är skolan där?

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: I ett samhälle som är gjort för bilåkande gäller det att hitta på nåt radikalt för att komma ur oljeberoendet. Kan kollektivtrafiklösningen med spårbilar vara en lösning? Vi pratar med Magnus Hunhammar på Institute for Sustainable Transportation om vad som lockar med spårbil. Åre, Östersund och Umeå finns bland de kommuner som är intresserade. (Rep Peter Hansson)

17.12: Peder Björk, socialdemokrat och vice kommunalråd i Sundsvall, kommer till studion och pratar om framtida kollektivtrafiklösningar. Det var ett tag sedan vi hörde något linbanor till exempel.

17.20: Kvällstips!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Schlagerkören SoNice sjunger live i P4 Morgon, 0815

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista