Fredag 16 maj

Programledare: Klas Ullerstam ( klas.ullerstam@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Äldrevården om natten lär inte fungera tillfredsställande i Kramfors. Nu föreslås ambulanssjukvårdare träda in nattsköterskornas ställe när de inte har några akuta fall att rycka ut till. Är det verkligen en bra idé? (Rep. Ulla Öhman)

15.14: Slutfinish inför den stora studentbalen - balklänning, frack, frissa, limousine - nu ska allt på plats. Vi sänder direkt från björkprasslet i Stadshuset i Sundsvall där balgeneral Zara Öhman håller i förberedelserna. (Reporter Peter Hansson.)

15:22: ”Jag tänker inte gå balen.” Vi träffar någon eller några som skyr den uppklädda, fina och dyra festen.

15.37: GIF Sundsvall klev av jumboplatsen i allsvenskan i grevens tid. Christer Jonasson har träffat bland annat Per Joar Hansen och Mikael Lustig inför EM-uppehållet. Gav Hansens publikutspel någon effekt? Kommer Lustig att flytta till någon klubb på kontinenten snart?

15.42: Det jamas och pälsas och rivs och trivs på den internationella kattutställningen i helgen med huskatter, raskatter och allt däremellan. Plats: Modohallen i Hörnett (Domsjö). Vi pratar med Anneli Knutsgård. (Studio)

16:12: Talangjakt på Alnön - vi kollar stjärnorna på Ankarsviks skola. Reporter Christer Jonasson

16.22: De har besökt bland annat Australien, Tjeckien, Storbritannien och USA på sin lärdomsresa runt världen. Nu är Desirée Risberg och Karin Rylander från Ånge i Kapstaden, Sydafrika. Hur är relationen mellan elev och lärare där? (Rep Peter Hansson)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: En vanlig dj (discjockey) spelar cd eller möjligtvis vinyl. Våra gäster Mattias Berggren och Jocke Sandström från Sundsvall spelar dvd. Med hjälp av projektorer, dukar och plattskärmar skapas en visuell upplevelse till musiken. (Studio)

17.15: ”Det är en föräldramyt att grönska inte går bort.” Möt Pite-Patrik med anhang i Mammas nya kille, alltid på fredagar.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för måndag här i P4, Västernorrland:
Melodifestival i faggorna och morgonprogrammet kör igång med en gammal tävlingsfavorit efter 06:30. Ring in och gissa landet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista