Måndag 19 maj

Programledare: Micke Andersson (mikael.b.andersson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Samtliga kommunhus runt om i Västernorrland uppfyller på flera sätt inte de riktlinjer som Handikappombudsmannen och Boverket har satt upp. Vi följer Anita Molin som försöker ta sig in i Sundsvalls kommunhus. (Rep. Christer Sunesson)

15.22: Anders Gäverth (m), kommunalråd i Härnösand, och Per-Arne Frisk (s), handikapprådets ordförande i Timrå, kommenterar det faktum att hindren är många för funktionshindrade som vill in i respektive kommunhus.

15.37: Måndagsklubban! Aktuella frågor dryftas med länets risdagsledamöter. Idag Lena Asplund (m) och Agneta Lundberg (s).

15.42: Tillgänglighet för funktionshindrade, försvarsturbulensen eller den dessa dagar ständigt aktuella vårdstrejken. Det saknas inte områden att diskutera med våra riksdagskvinnor.

16:12: I Junsele tillverkas timmerhus som aldrig förr. Johan Gradins företag, som har funnits i fem år, har nu 20 anställda och kan kanske växa ytterligare - om bara Sollefteå kommun bryr sig tillräckligt om Junsele, enligt Johan Gradin.

16.22: Senaste nytt.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Kvällstips: Dansa line dance! Musik, motion och gemenskap. Men det går bra att tävla också. Sundsvallsborna Monica Sandman och Helene Callemyr är framgångsrika inom classic line dance. (Rep. Sara Andersson)

17.20: Den vittbereste och ständigt mobile måndagskrönikören Pether Öhlén rapporterar denna vecka från Stockholm efter en vecka med besökare från Laos.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4 Västernorrland:
Gäst i morgonprogrammet är Johan Andersson, taktiskt snille i, och grundare av, amerikanska fotbollsklubben Sundsvall Flames. Hur går amerikansk fotboll till egentligen?

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)