Tisdag 20 maj

Programledare: Klas Ullerstam ( klas.ullerstam@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Det är inte helt lätt för synskadade att navigera bland de nybyggda affärskomplexen i Birsta, mellan Sundsvall och Timrå. Vi har följt Gulli Moberg från busshållplatsen till entrén. (Rep. Samuel Costa Nordvall)

15.22: Varför har man inte tänkt på synskadade vid ombyggnationen av Birsta? Leif Nilsson, s, ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Sundsvall svarar (studio). Till hösten ska en ny bussväg byggas i Birsta och gångstråken ska bli fler. Blir det bättre för personer med funktionsnedsättning?

15.37: Halv fyra tas beslut i riksdagen om ett lagförslag som handlar om att människor som saknar svenskt personnummer inte lika lätt, som de med papper, ska få hälso- och sjukvård samt tandvård. Vi pratar med läkarstudenten Viktor Aspelund Liljequist, som hela dagen protesterat mot detta lagförslag utanför riksdagen. (Tfn, Peter Hansson)

15.42: Mer om papperslösa och vård. Reaktioner på riksdagens beslut från antingen läkarföreningens Jonas Wallvik i Sundsvall eller asylkommittén i Sundsvall (eller båda)

16.12: Ska du grilla? Vill du vara miljövänlig? Vi hör med Anders Grönvall på naturskyddsföreningen vad som gäller. (tfn)

16:22: RFSL i Sundsvall får inte bidrag från Socialstyrelsen till att dela ut kondomer i sommar. Detta trots att både HIV och klamydia ökar i Västernorrland. (Rep. Oscar Pierrou)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: På Kulturhuset i Skogsnäs har under våren ’Svart regn över Ångermanland’ spelats. En föreställning som handlar om effekterna av katastrofen i Tjernobyl - när kärnkraftverket havererade den 26 april 1986. Men till helgen ställs föreställningarna in. Regissören Lasse Svedberg berättar varför. (Tfn)

17.20: Sveriges Radio uppmärksammar under veckan på olika sätt hur det kan vara att leva med funktionsnedsättning. Sista i dagens program berättar författaren Björn Ranelid om sin tinnitus. (Rep. Björn Jansson, SR Stockholm)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista