Onsdag 21 maj

Programledare: Stig Edfast ( stig.edfast@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: För drygt ett år sedan uppmärksammade vi att handikapptoaletterna på Sundsvalls sjukhus inte var särskilt handikappanpassade. Vad har hänt sedan dess? Vår reporter Ingrid Engstedt Edfast gör ett återbesök.

15.22: Idag vid tiotiden lämnade Långselebor över en protestlista mot att vårdcentralen i Långsele ska läggas ner. Landstingsråd Eva Söderberg tog emot den och Ulla Öhman var där med mikrofonen. Är det helt kört för Långsele vårdcentral eller?

15.37: Mer vård! Mer sjukhus! Vad händer efter strejken? Hur ska man vid sjukhusen i Sollefteå och Örnsköldsvik lyckas beta av operationsköerna när strejken väl är slut? (Rep. Lennart Sundwall)

15:48: Hur har det varit för sköterskorna på primärvårdsjouren i Sundsvall att komma tillbaka tillbaka? Igår återtog vårdförbundet varslet på just den avdelningen. Har det mäkts att de varit borta? (tfn)

16:12: 70 år gammal tänker Barbro ”Lill-Babs” Svensson ge sig ut på en stor turné i höst. Hon säger själv att det blir hennes sista stora turné och hon kommer att bjuda på minnen från scenens fram- och baksida. Sveriges Radios Björn Jansson har träffat Lill-Babs i hennes hem.

16.22: Mer med Lill-Babs.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: En heldag mot det ökande våldet och dess konsekvenser ska man ha i Kramfors imorgon. Alla möjliga organisationer deltar. Vi pratar med Mona Hulthén Larsson från Kvinnoforum. Ökar verkligen våldet?

17.20: Tina Johansson, intendent på Sundsvalls museum, kommer till studion för att prata om kurser i utgrävningar vid en järnåldersboplats i Allsta, sydväst om Sundsvall. Får vem som helst gå?

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Linda Hedin, travtränaren och nyblivna mamman som lämnade in sin proffslicens i höstas, kommer och pratar om varför. Är det helt omöjligt att ägna mycket tid åt sin familj och samtidigt driva en travrörelse? Hur gör männen? 08:15 får du svaren. Det blir npg lite snack om elitloppet till helgen också.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".