Torsdag 22 maj

Programledare: Stig Edfast (stig.edfast@sr.se)

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Senaste nytt om broraset. Hur mår de som fortfarande vårdas på sjukhuset? Hur går utredningen till?

15.15: I tre kommuner har man böjrat planera för handikappanpassade lekplatser. Hittills har det varit mycket snack och lite verkstad (och på de flesta håll inte ens snack). TIlls vidare får rörelsehindrade barn titta på när de andra lekar. (Rep. Christer Suneson)

15.22: Ann-Louise Magnusson från föreningen för rörelsehindrade barn och ungdomar (RBU) kommer till studion.

15.37: Pipeline, musikföreningen och mötesplatsen för unga i Sundsvall, vill ha mer pengar, men kommunen svävar på målet. Musikern Mikael Andersson-Knut och besökaren Sandra Boberg ger sin syn på saken.

15.42: Tomas Lundmark från Pipeline möter kultur- och fritidsnämndens ordförande Kim Ottosson (v) i studion.

16:12: I slutet av mars upptäcktes ett oljeutsläpp i havet utanför Sundsvall. Var den oljan kom ifrån är fortfarande höljt i dunkel. Utsläppet har också rest frågor om vem som gör vad vid dylika situationer. Vi pratar med räddningstjänstens Thomas Öhrn om efterspelet sedan oljeustläppet. (Rep. Ingrid Engstedt-Edfast)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: En märklig helikopter kapar träd i Näsåker. Det är Eon som försöker förebygga strömavbrottet. Marcus Olofsson har följt arbetet. (Rep.)

17.20: Kvällstips! Varför inte ta en couronnematch?

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Tvillingarna Fanny och Klara Källström från Häggdångers skola är på väg till Göteborg tillsammans med sin klass för att tävla i Sverigefinalen i musiktävlingen Rätt låt vinner. Vi ringer upp tjejerna på tåget strax efter 9.00. Är de lika nervösa som Charlotte Perrelli?

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista