Fredag 23 maj

Programledare: Klas Ullerstam ( klas.ullerstam@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Dödsolyckorna på arbetsplatser runt om i Sverige har ökat de senaste åren. Från 56 till 71 på fyra år. Här i länet har arbetare omkommit på bland annat Gunnebo industrier i Junsele, på Kubal i Sundsvall och nu senast vid brobygget i Älandsbro. Varför? Vi ringer redaktionen på tidningen Arbetarskydd, Sveriges största nyhetstidning om arbetsmiljö.

15.22: biografen Palladium i Örnsköldsvik hänvisas man till en annan dörr än den vanliga om man sitter i rullstol. Men den hänvisade dörren är låst. Peter Westin och Inger Grahm försöker ta sig in. (Rep. Marcus Olofsson)

15.37: Idag är sista dagen för vår särskilda koncentration på tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Vi sammanfattar alla nyheter.

15.42: Birgit Andersson från Neurologiskt Handikappades riksförbund och Bengt Westman, chef för avdelningen för samhällsbyggnad på Sveriges kommuner och landsting pratar om hur läget är inför 2010 då samhället enligt regeringens mål ska vara mer tillgängligt.

16:12: Befolkningen som bor på den landsyta vi kallar Sverige har inte alltid haft kristendom som sin huvudsakliga religion. På Sundsvalls museum invigs imorgon utställningen Bland helgonlegender och mirakel som berättar om kristnandet av Sverige. (Rep. Christer Jonasson)

16.22: Ung kultur möts! Festival och final för länet i denna kulturtävling hålls i helgen på Härnösands teater. 31 scenakter och 15 utställare tävlar om platser i riksfinalen. Erik Gunnarsson på Musik i Västernorrland har koll på allt inför länsfinalen.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Hur går det med vårdstrejken egenltigen? Är det inte förvånansvärt tyst kring den? Och hur länge räcker allmänhetens sympatiska tålmodiga sympati med sköterskorna? (Rep. Annelie Ledin)

17.15: I Mammas nya kille berättar folklivsfanatikern Job Andersson om hur det var förr: ”Det var uppförs för Märstaborna. Hela Märsta var byggt i korthus för man iddes inte spika och borra.”

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

TIPS för nästa vecka här i P4, Västernorrland:
På måndag efter 8.00 träffar du Anna Larsson som är projektledare för Utställningsbolaget i Örnsköldsvik. Hon ska se till att det händer stora saker i stan...

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista