Måndag 26 maj

Programledare: Tomas Wahlund ( tomas.wahlund@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Polisen i Timrå ska bevaka torget extra mycket i sommar. Det är nolltolerans mot alkohol som gäller. Är det bra? (Rep Ingrid Engstedt Edfast)

15.22: Intolerans brukar betraktas som dåligt, medan nolltolerans signalerar stark vilja och handlingskraft. Vi pratar om ord och människosyn med Per-Arne Frisk (s), socialnämndens ordförande i Timrå och Linda Solem, präst i Timrå församling.

15.37: Måndag betyder debatt med länets riksdagsledamöter. Idag kommer Jasenko Omanovic (s) och Solveig Hellquist (fp) för att diskutera partiernas medlemsras. Snart finns det inga medlemmar kvar, vad händer då?

15.42: Mer måndagsklubba.

16:12: Rod Stewart gjorde sin enda Sverigespelning på denna turné i Sundsvall i helgen med 15 000 i publiken och allmän festyra. Ingrid Engstedt Edfast tog temperaturen på stämningen.

16.22: En som är belåten idag är nöjesprofilen Anders ”Tjacka” Söderberg som med sitt bolag arrangerade Stewartkonserten. Är detta en personlig revansch för honom efter Gatufest-avhopp och ekonomiskt strul? (studio)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Alnöhästen Hot Tub slog på elitloppsdagen ett storstilat världsrekord när han igår sprang 1.11.2 över 2 140 meter. Det handlar om monté där travhästar rids istället för att köras med sulky. Vi träffar tränaren Marcus Öhman efter den omtumlande upplevelsen. (Rep. Annica Buvik)

17.20: Vår globetrotterkrönikör Pether Öhlén är för tillfället hemma i Härnösand. Då passar han på att se något av det mest internationella vi har i televisionen - Eurovisionsschlagerfestivalen. Hör hans summering här.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
En dykare dyker upp. Fredrik Gustafsson heter han och är morgongäst vid 08:15.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".