Onsdag 28 maj

Programledare: Klas Ullerstam ( klas.ullerstam@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: I sköna Måviken längs den ångermanländska kusten har en naturstig särskilt anpassad för personer med funktionsnedsättning just invigts. Reporter Marcus Olofsson har gått den.

15.22: Kartlägger han vandringsmöjligheter systematiskt eller flummar han bara runt i skogen? Kjell Bäckvall, meteorolog och konstnär, uppdaterar oss om projektet som undersöker västernorrländska vandringsleder. (Studio)

15.37: Det är torrt i skogen och räddningstjänsten i länet har redan fått rycka ut till flera skogsbränder. Insatsledaren Lars Dolk berättar om hur beredskapen är, till exempel om det tidigare hotade skogsbrandsflyget och om hemvärnets betydelse vid skogsbränder. (Rep Peter Hansson)

15.42: Skogsbränder kanske inte bara är dåliga. Bengt Gunnar Jonsson är professor i biologi vid Mittuniversitet. Han förklarar vad som händer med skogen efter att den brunnit. (Rep. Peter Hansson)

16:12: Helgums hjältar! Det blev 11-åriga Olivia Söderquist och Helgumsgårdens personal när de räddade Cissel Haglöf, också 11, som ramlat i älven. Hör hela historien i eftermiddag. (Rep. Lennart Sundvall)

16.22: Senaste nytt - vårdkonflikten möjligen. Klockan 18 ska Vårdförbundet ha tagit ställning till medlarnas bud.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Skogsjätten SCA backar från planerna att bygga ut Röån, söder om Junsele, för vattenkraft. Det är en stor framgång för den lokala lobbygruppen. (Rep Annelie Ledin)

17.20: Vad händer ikväll? Jo, det rusas i Vårruset. Eller kanske joggas eller lunkas. Eller gås. Vi får en införrapport i alla fall. (Rep. Lena Tideström-Sagström)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista