Torsdag 29 maj

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Rockklubben och musikföreningen Pipeline fick extra pengar från kommunen igår. Ändå samlas musikvänner på torget i Sundsvall klockan 15.00 för en manifestation för Pipeline. Christer Jonasson rapporterar direkt.

15.22: Fartfylld kvinna som styr och ställer med Västernorrlands utveckling. Landstingets utvecklingsdirektör Marita Skog intervjuas om sitt jobb.

15.37: Särskilt vill vi fråga Marita Skog om kollektivtrafiken. Ska den kosta såhär mycket? Vad skulle det ge i goodwill om Västernorrland hade låga avgifter på bussarna och tågen?

15:55 Förra veckan omkom två byggnadsarbetare vid ett brobygge i Älandsbro. Idag håller arbetsmiljöverket presskonferens. Har de kanske något att säga om orsaken till olyckan och om var det nåt fel på säkerhetsarbetet? Vi får rapport från Ulla Öhman.

16:12: Vårdstrejken är över, men nu tar lokala förhandlingar vid. Vad finns det att förhandla om? Vilka förhoppningar har sjuksköterskorna? Vårdförbundets Maria Bäckman kommer till studion.

16.22: Farlig om man inte är varlig? Det har siktats björn på tättbebyggda Alnö utanför Sundsvall. Christer Jonasson pratar med två ögonvittnen.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: I sjätte klass åker ofta cykelhjälmen av. Det vill Vägverket ändra på och storsatsar därför på information. I dag var man på Själevadsskolan i Örnsköldsvik. (Rep. Marcus Olofsson)

17.20: Kvällstips! Köp ett plagg på andrahandsmarknaden och sy om det! Eller gör som reporter Peter Hansson, lämna in det till en skräddare, Maude Behmer heter hon i det här fallet. Hör om miljötänk i klädsvängen.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista