Fredag 30 maj

Programledare: Klas Ullerstam ( klas.ullerstam@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: ”Vi tyckte att sanden var så fin med alla färgerna.” Nu är det gamla fabriksområdet Svanö utanför Kramfors färdigsanerat, men kvar finns oron för hur lekande barnfamiljer kan ha blivit påverkade av gifterna. (Rep. Ingrid Engstedt Edfast)

15.22: Ånge drämmer till med sin kulturnatt inatt. Massor av uppträdanden och happenings. Reporter Ingrid Engstedt Edfast plockar russinen ur kakan.

15.37: Mer från kultur-Ånge.

15.50: Teatervisioner handlar det om när olika kulturmakthavare ska debattera på teaterfestivalen i Sundsvall. Debatten börjar 16.00 på Sundsvalls teater, men redan här hör vi Staffan Forsell, vd för det nya scenkonstbolaget, och Tomas Melander, chef för Teater Västernorrland. (Rep Christer Jonasson)

16:12: Sundsvall kommer sjuda av teater idag och imorgon, hävdar teaterföreningen i stan. Hur då? Föreningens Hans Thörn kommer till studion och berättar.

16.22: Senaste nytt. Kanske att Rädda barnen håller riksmöte i Sundsvall i helgen.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Sundsvalls gamla hårdrocksgudar och pudelfrisyrer i Roulette gör comeback med en best of-skiva. Idag sätter de kulan i snurr i vår studio.

17.20: ”Då kan du ju kapa ner varenda lyktstolpe i hela Sverige och göra världens största plockepinn.” Sista avsnittet av Mammas nya kille.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista