Måndag 2 juni

Programledare: Stig Edfast ( stig.edfast@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: 1 000 bensinstationer kommer att lägga ner inom tre år tror branschorganisationen Svensk bensinhandel. Mackdöden har bara börjat. Men i Stigsjö, väster om Härnösand, spjärnar man emot. För att undersöka intresset av att öppna macken igen hölls ett stort byamöte igår kväll. (rep Ulla Öhman)

15.22: Kan en bensinstation i Stigsjö bära sig med de förutsättningar som finns idag? Peter Malmsten, utredare på Glesbygdsverket med bensinstationer på sitt bord, ger sin syn på saken. (tfn)

15.37: Det är svårt för utlandsfödda att få jobb i länet, särskilt om man kommer från Asien eller Afrika. Och att vara välutbildad verkar inte spela så stor roll. Nya siffror från Partnerskapet för intergration har fått Ulla Öhman att ge sig ut med mikrofonen.

15.45: Att utlandsfödda svenskar har svårt att få jobb är inget nytt. Vad är egentligen problemet? Saleh Dirawi, som jobbar med projektet ”yrkesbedömning i samverkan”, kommer till studion.

16:12: Hundratals hektar (en hektar = 100x100 meter) skog brinner i Hassela. Människor lämnar sina hem eftersom räddningstjänsten inte kan garantera deras säkerhet. 150 personer jobbar med att släcka branden. (rep Hasse Persson)

16.22: Senaste nytt. Mer om branden eller något annat.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Skepp o’hoj och saltstänk i håret! 20 båtar ställde upp i den årliga seglingstävlingen Härnön runt i helgen. (Rep. Marcus Olofsson)

17.20: Krönika från Pether Öhlén som funderar över förändringar i klimat och kungahus.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

VÅRT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Henrik Zetterberg kan i natt bli Stanley cup-mästare med sitt Detroit. I Njurunda följer man hockeyfinalen på en jätteskärm. Christer Jonasson är där. Slå på radion redan klockan sex!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista