Tisdag 3 juni

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: För fem år sedan paraderade hela Ljustadalen under parollen ”Nya stolta Ljustadalen”. Vad har hänt sen dess? Vi hör massor av röster från ett område som kantas av mörka rubriker, men också av utvecklingsarbete.

15.22: Kari Lehto, Ljusta Aktivitet Centrum, och Annica Berglund, chef för vårdcentralen i Ljustadalen pratar om vad som händer i Ljustadalen. I höstas anlitade till exempel vårdcentralen ett bevakningsbolag för att slippa skadegörelse - behövs vakterna fortfarande?

15.37: Lokala politikertoppar bor i Ljustadalen. Socialdemokraten Fredd Sandberg och moderata oppositionsledaren Magnus Sjödin diskuterar områdets arbetsmarknad, infrastruktur och skola.

15.45: Mer med politikerna och fler åsikter från boende i området.

16.15: Vi vittjar insändartelefonen. Ring: 060 - 66 62 51.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: En drygt 100-årig industriepok avslutas ikväll när maskinerna stängs av vid Utansjöbruk. (rep. Ulla Öhman)

17.20: Kvällstips! I kväll spelas Dunderklumpen på Franzénskolan i Härnösand. Den skola som just nu genomlever sina allra sista dagar. Blir kvällens föreställning ett slags avsked?

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Ny finalist i Vinn en timme i P4 presenteras. Han heter Åke och hörs 07:15.

Peter Hansson
Producent SR Västernorrland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista