Onsdag 4 juni

Programledare: Lisa Hansson ( lisa.hansson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: För varje år tar allt färre bussen i Västernorrland. 2007 genomfördes en miljon färre resor jämfört med 2001. Hur klimatsmart är det? Vi jobbar på att få med länsarkitekt Mats Henriksson med hållbar planering som ansvarsområde.

15.22: Bland länets städer minskar bussresorna mest i Sundsvall. Annat är det i Karlstad, som är en jämförbar stad på flera sätt, där ökar kollektivtrafiken mest i hela landet. Sören Bergerland, trafikchef på Karlstadbuss förklarar varför. (studio)

15.37: Vad ska man använda alla tomma kyrkor till? Just nu pågår ett seminarium i Örnsköldsvik som tar upp just detta. Kan rockkonserter och personalfester vara melodin framöver? (Rep. Marcus Olofsson)

15.42: Skönsbergs skola i Sundsvall lägger ner. Tre av medlemmarna i poporkestern Confusions har gått på Skönbergs skola och ger i kväll en gratis avskedskonsert. Det är en punkt på ett tre timmar långt program. Vår reporter Samuel Costa Nordvall känner av stämningen på skolgården.

16:15: Pia Arnström från Sundsvall håller på att etablera sig som en framgångsrik konstnär i Centraleuropa. Förra helgen hade hon sin första vernissage i Berlin. Och vi var där. (Rep. Anderas Lindahl)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Idag debatteras det friskt i riksdagen kring förändringar i sjukförsäkringssystemet. Vilka förändringar är det som föreslås och vilka är argumenten för och emot? (Rep. Ci Holmgren)

17.20: Efter vinterdvala blir det i kväll återigen onsdagsbus på Härnösands motorpark i sommar. Prova att köra på tävlingsbana med ditt eget fordon. Vi pratar med speaker Lasse Frölander.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Här är det värmebölja, men på Grönland har Claes-Göran Erson spänt på sig skidorna för att ta sig tvärs över ön. Hur går det för honom? Hör det 07:45.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Peter Hansson
Producent SR Västernorrland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista