Tisdag 10 juni

Hej!

Programledare: Micke Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Landstingets prognos visar på ett underskott på 180 miljoner i år. Ewa Söderberg (s) och Susanne Sundqvist (v) presenterar i idag ”Idéer för förändring och förbättring - resurseffektiv vård i Västernorrland!” Bakom den politikersvenskan döljer sig nog något om hur man ska komma till rätta med underskottet. Ingrid Engstedt Edfast rapporterar.

15.22: Konsten skapas när det uppstår ett möte, en nyfikenhet eller en motsättning. Så säger Filippa Arias som jobbar med Art Camp. Just nu möts svenska och mongoliska konstnärer i Nordingrå. (Rep. Marcus Olofsson)

15.37: SÖT-projektet, ett samarbete mellan Sundsvall, Östersund och Trondheim, innebär bland annat satsningar på miljövänlig trafik. Vi ska särskilt prata om cykling med Sundsvall kommuns Kristin Eriksson och Trondheim kommuns Tore Langmyhr. (Studio och tfn)

15.42: Vad skulle få dig att cykla mer? Liftar upp för de brantaste backarna (som det finns i Trondheim)? Vår reporter Gunilla Lindros har frågat Sundsvallsbor.

16:12: Är det inte överfullt med maskrosor (som i och för sig är väldigt fina) så blir det bruna fläckar av torka. Det kan vara svårt att få till gräsmattan som man vill. Sundsvalls golfklubb greenkeeper Mikael Nordberg delar med sig av sin kunskap.

16.22: Mer om gräsmattor. Mikael Nordberg kommer att ha med sig en termometer. Vad har den med gräsmattor att göra?

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Vissa grupper klagar på medieskugga, andra skulle nog vilja skära ner på medietiden. Från herrlandslaget i fotboll grymtas det lite mot journalister ibland. Efter 5 372 spaltmeter och 2 873 sändningsminuter ska de i alla fall tydligen spela en match ikväll. Sverige möter Grekland i EM och vi träffar Olympia Orfanopoulou som bott i Sundsvall i mer än tjugo år. Vem håller hon på? (Rep. Gunilla Lindros)

17.20: En som kommer bänka sig framför matchen ikväll är den gamle fotbollsledaren Rolf Kronstedt i Alby. Han var materialförvaltare på den tiden förbundskapten Lars Lagerbäck spelade boll. Såg han en potentiell förbundskapten i Albygrabben redan då? (tfn)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

MITT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
Vill du semestra billigt? Få tips av familjeekonom Ann-Sofie Magnusson ca 7:45.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista