Torsdag 12 juni

Programledare: Mikael Andersson ( mikael.b.andersson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Det tutas och skrålas och sjungs ”fy fan vad vi är bra”. Det handlar förstås om studenten och vi står på trappan i Sundsvall när Hedbergskas gymnasister rusar ut från skolan för sista gången. (Hf-rep Samuel Costa Nordvall)

15.15: 53 mister jobbet när distansapoteket i Sollefteå läggs ner vid årsskiftet. Apotekschefen Bengt-Åke Sundelin tycker att det känns tungt. (tfn)

15.22: Kramfors kommun vill inte att Styrnäs friskoleförening startar en förskola, men barn kommer ändå att hälsas välkomna till Styrnäs i höst. Friskoleföreningen menar att kommunen bryter mot lagen. (Rep. Ulla Öhman)

15.37: Allt fler vill ha askan spridd i naturen. Länsstyrelsen delar ut tre gånger fler tillstånd nu jämfört med för sex år sedan. Vi träffar Kenth Lindholm som spritt modern Irmas aska i Mörtsjön. (Rep. Christer Suneson)

15.45: Hur kommer det sig att flera vill sprida askan i sjöar och hav? Samtal med kyrkoherden Stefan Nilsson från GA-församlingen i Sundsvall.

16:12: Sommaren är här och turistnäringen lever upp. Vi jobbar på att få med en tidig sommarturist och prata om vad som lockade honom/henne till Västernorrland. (Hf-rep Peter Hansson)

16.22: Vi pratar turiststatistik och besökssiffror med Mittsverige turisms marknadschef Olle Arnqvist. Hur räknar man egentligen? Och vad är en turist? (studio Härnösand)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Husfrun på landshövdingens residens Ragnhild Berg slutar efter 33 år. Lojal ända till slutet yppar hon inget om de hemligheter hon hört under middagar genom åren. (Rep. Ulla Öhman)

17.20: Där paret Dröse och Norberg är finns det alltid en fars i faggorna. Till hösten sätter de upp Pengarna eller livet i Sundsvall. Men farsbranschen är hård, varje uppsättning är en chansning. Anna Norberg kommer till studion och berättar.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

VÅRT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:
När Sverige möter Spanien i herrarnas fotbolls-EM är 7-åriga Julia Lundsten från Sundsbruk en av de som tågar in på planen. Hon är ett av barnen som håller spelarna i handen. Morgonprogrammet ringer henne 09:15.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista