Fredag 13 juni

Programledare: Klas Ullerstam ( klas.ullerstam@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Västernorrland bryter en trend. Här blir de kvinnliga lantbrukarna fler, till skillnad från de flesta andra ställen i Sverige. Vi besöker Marie Lundgren och Veronika Wickström i Nordingrå. De har tagit över sina föräldrars mjölkgård. (rep. Marcus Olofsson)

15.22: Del två om Nordingråbönderna där vi också får höra Jenny Edvinsson, företagarcoach vid LRF Västernorrland, prata om vikten av mångfald bland jordbrukare.

15.37: Sista dagen på skolavslutningsveckan och sista dagen på Franzénskolan i Härnösand. Nu läggs den ner. Är det extra sorgligt eller är det bara skönt att slippa skiten? (Rep. Lasse Edfast)

15.50: 1800-tals-briggen Gerda sprängdes och brändes 1959. För några år sedan färdigställdes i Gävle en kopia som nu seglar runt som ett sjöfartsminne. Idag anländer hon till Sundsvall. Vi finns på båten. (Hf-rep Mikael Andersson)

16:12: Enligt föreningen Briggen Gerda har båten fått många gävlebor att uppäcka att de bor i en sjöstad och att det finns ett stort värde i närheten till vattnet. Hur är det då i Sundsvall? Stadsbyggnadsnämndens ordförande Leif Nilsson (s) svarar på frågor om hur stad ska möta hav.

16.22: Mer om Sundsvall, havet och hamnen.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Hur funkar en sån där brigg? Vad ÄR egentligen en brigg? Efter en heldag på Gerda hoppas vi kunna reda ut detta. (Hf-rep Mikael Andersson)

17.15: ”I Härjedalen slet man loss ansiktet på de som hade fräknar och gjorde pysselböcker till barnen.” Folklivsfanatikern Job Andersson berättar varför i sista avsnittet för säsongen av Mammas nya kille.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".