Tisdag 17 juni

Programledare: Mikael Andersson ( mikael.b.andersson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Ecce homo-utställningen i Örnsköldsvik öppnar i slutet av juli, men bilderna har redan skapat debatt. Detta sedan museiintedenten använt en bild av ett naket Jesu dop som sommarhälsning till kommunanställda. Debatt mellan kristdemokraten Göran Sydhage och museichefen Daniel Wetterskog. (studio, Övik)

15.22: Moderaten Lars Näslund tycker att det är bättre att använda skattepengar till Star Wars-utställning än till Ecce homo och In hate we trust. Vi frågar Daniel Wetterskog om inte just den synpunkten fördes fram också när Star wars-utställningen presenterades. Hur försvarar han dessa satsningar? (studio, Övik)

15.37: Demokratin är i gungning och riksdagsledamöter uppträder som marionetter. Så kan man sammanfatta en stor del av opinionen mot förslaget om att Försvarets radioanstalt, FRA, ska tillåtas att avlyssna all trådbunden kommunikation som går över Sveriges gränser. Imorgon röstar riksdagen och vi frågar Lars Lindén, kd hur han tänker rösta.

15.45: Det räcker att en handfull borgerliga ledamöter röstar emot FRA-lagen för att den ska stoppas. En som tänker göra sitt bästa för att övertyga Lindén om just detta är debattören Christer Borg från Näsåker. FRA-lagen leder till stora intrång i privatlivet, säger han.

16:12: Igår hann vi inte få med någon ornitolog, men idag blir det av. Lasse Olausson berättar på fyndplatsen om det ovanliga med att man skådat en turturduva vid Prästtjärn i Selånger utanför Sundsvall. (Hf Peter Hansson)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Vita lejon gästar återigen Junsele djurpark i sommar. Nu är de på plats, liksom vår reporter Lennart Sundwall.

17.20: Kvällstipset! Folkhälsointitutet har kartlagt levnadsvanorna i Sverige och västernorrlänningarna är som vanligt tjockare än andra. Kanske kan hälso-tevespel inspirera till motion? (Om någon nu vill gå ner i vikt...) Vi försöker få tag på dietist Josefin Jonasson som har skrivit en avhandling om hälsoprogram för datorer.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

VÅRT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland: Grönskan grönskar när sportchefen sportchefar. Timrå IK:s nye sportchef Stefan Lindqvist har bara hockey i huvet trots midsommar. Eller? Lyssna imorgon 08:15.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".