Måndag 16 juni

Programledare: Mikael Andersson ( mikael.b.andersson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Statliga Sveaskog avsätter 70 000 hektar till naturreservat. Hur påverkas Västernorrland? Vi pratar med Kristin Lindström, naturreservatsbildare på länsstyrelsen. (tfn)

15.22: Sandland heter området på Sandö som är fyllt av minor, åtminstone i en fingerad verklighet. Just nu pågår en övning som utgår från frågan ”vad händer om det släpps en massa minor över ett land?”. Vår egen Ingrid Engstedt Edfast deltar. (tfn)

15.37: Brottsförebyggande rådet släpper idag en rapport som visar att antalet anmälda våldtäkter har fördubblats mellan 1995 och 2006. Vad beror den ökningen på? Brå:s Klara Hradilova Selin drar sina slutsatser. (tfn)

15.42: Brottsofferjourens Ingrid Wennberg har mött våldtäktsoffer i Sundsvall i tio års tid. Vilka förändringar har hon märkt av under dessa år? (studio)

16:15: Den sista gröna strandremsan från Njurunda till Söråker är hotad. Ikväll hålls samrådsmöte om planerna för utbyggnad av Tunadalshamnen. Starka ekonomiska intressen står mot intresset av grönområde. Vi pratar med kommunens strategiska planerare Helen Lundahl.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Självmordsfrekvensen är dubbelt så hög bland samiska, renägande män jämfört bland övriga svenska män. Hur kan det komma sig? (rep. Karin Bodén)

17.20: Krönikör Pether Öhlén undrar om Sverigedemokrater håller för ögonen när Zlatan Ibrahimovic gör mål.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".