Torsdag 19 juni

Programledare: Mikael Andersson ( mikael.b.andersson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Moderaten Ulva Hellström hoppar av sitt politikeruppdrag i Örnsköldsvik. Detta eftersom hennes partikollega Lars Näslund bland annat sagt att skattepengar inte borde gå till Ecce homo-utställningen. Och nu ställer Lars Näslund i sin tur sin plats till förfogande. Hör om allt här. (Tfn-rep. Oscar Pierrou)

15.15: Kultur- och frititdschefen Siv Sandberg har mordhotats två gånger sedan Ecce homo-debatten drogs i gång. I eftermiddag berättar om hon om all turbulens. (tfn)

15.23: Marie Edström är präst, homosexuell och Örnsköldsviksbo. Hur reagerar hon på all uppståndelse efter att kommunens kulturavdelning använt Elisabeth Ohlson Wallins bild av en naken Jesus som sommmarhälsning?

15.37: 70 jobb försvinner när Krisberedskapsmyndigheten lägger ner i Sollefteå. Detta kort efter beskedet om att distansapoteket också försvinner och med det drygt 50 jobb. Cristina Girhage på fackförbundet SEKO är deppig. (tfn)

15.45: Både Krisberedskapsmyndigheten och distansapoteket var ersättningsjobb efter att regementsnedläggningen i slutet av 90-talet. Finns det några ersättningsjobb kvar nu? Vi hör Sollefteå kommuns utvecklingschef Staffan Sjölund.

15.53: Den moderata riksdagsledamoten Lena Asplund från Sollefteå svarar på varför ersättningsjobben nu försvinner. (tfn) 

16:12: ”Sören och Classe” heter utställningen som visar bilder från Sundsvallstrakten de senaste 40 åren. Sören Walldin och Hans-Göran Engström har båda i runt 40 år jobbat som nyhetsfotografer i stan. Vi gör ett besök. (Rep Christer Jonasson)

16.22: Hans-Göran ”Classe” Engström tipsar om hur du tar bästa semesterbilden. Han har ju lite rutin... (Jonasson igen)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Ingen sommar utan storfilmspremiär. På lördag går tv-succén Sex and the city upp på biograferna. Uppladdningen är igång och vi får besök av sundsvallsbon Susanna Sjöberg som har plöjt igenom S&tC-boxen fem gånger typ. (studio)

17.20: Kvällstips! Midsommar betyder midnattstrav på Kramforsbanan Dannero. (Rep. Lennart Sundwall)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

VÅRT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland:

Missa inte Annica Buviks sista sändning innan hon glider vidare till Radiosporten. 06.00-10.00.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".