Måndag 23 juni

Programledare: Mikael Andersson ( mikael.b.andersson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Det tjeckiska företaget Axis, med anställda utan kollektivavtal, monterar ner Vivstavarvsfabriken i Timrå. Nu varslar fackförbundet Metall om blockad från 1 juli. (Rep Samuel Costa Nordvall)

15.22: Axis har lämnat besked om att man kommer till förhandling under veckan. I studion har vi redan idag Olle Åkerlund, som representerar IF Metall i Sundsvall. Vad vill facket? Varför är det så viktigt att upprätta kollektivavtal med Axis? (studio)

15.37: För en vecka sedan kostade de 25 kronor, i fredags 45 kronor och idag införskaffas de till 35 kronor/liter. Vi pratar förstås om jordgubbarna. Vad tycker en sommarjobbare och en kund om dessa svängningar? (Rep. Peter Hansson)

15.44: Vad beror då det fluktuerande jordgubbspriset på? Är det rimligt med en prisskillnad på 30-40 procent från en dag till en annan? Vi pratar med Alf Jonsson, jordgubbsodlare i Njurunda, söder om Sundsvall. (tfn)

16.15: Sommartipset! Kvällstipset i sommarskrud, idag i form av en kajak till havs. Maria Edman, som hyr ut kajaker i Höga kusten, får ett telefonsamtal i eftermiddag.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Premiär för Taxi, sommarföljetongen av Alexandra Pascalidou. Taxi är tjugotre taxiresor med olika taxichaufförer runt om i världen. (Repris från tidigare i dag)

17.20: Krönikör Pether Öhlén vill angående sitt leverne ha några råd från Örnsköldsviksmoderaten Lars Näslund.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

VÅRT TIPS för i morgon här i P4 Västernorrland:
I kväll avgörs om Lars Näslund, som uttalade sig starkt kritiskt om Ecce homo-utställningen förra veckan, får sitta kvar som gruppledare för moderaterna i Örnsköldsvik. Hör om det i våra nyheter i morgon.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)