Torsdag 26 juni

Programledare: Mikael Andersson ( mikael.b.andersson@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Landstingsfullmäktige är avslutat för den här gången och idag berättar vår reporter Ulla Öhman om striden mellan länsdelarna. Får Sundsvall mycket mindre vårdpengar än Örnskäldsvik och Sollefteå som moderaterna hävdar? Och så har hon tittarsiffrorna från webb-tv.

15.22: 11 ensamstående mammor träffas den här veckan på Lögdö herrgård, norr om Timrå, för att prata om sin situation och lära av varandra. Det är Sköns församling i Sundsvall som anordnar lägret. (Rep. Evelina Attervall)

15.37: Under våren har 21-åriga Sara Marklund från Hänösand bott hos massajer i Kenya. Här får vi höra henne berätta om hur det var att leva bland nomadfolket där de unga massajkrigarna står högt i kurs, men kvinnor inte har mycket att säga till om. (Rep. Dan Gerell)

15.50: Mer om Sara och massajer.

16:12: På sjön Marmen i Matfors, väster om Sundsvall, åks det vattenskidor. Idag har till exempel fler personer med funktionsnedsättning än vanligt sökt sig dit. (Rep. Christer Jonasson)

16.22: I fjol ställde 127 lag upp i kubbyran i Sidensjö, väster om Örnsköldsvik. Den kubbtävlingen är i augusti, så det är dags att börja träna. Men hur är reglerna egentligen? Kurt Pettersson, tävlingsansvarig på kubbyran rätar ut frågetecknen. (tfn)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Idag gör vi fjärde resan med Alexandra Pacalidous Taxi.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!