Onsdag 24 juli

15:08 Förmodligen mer om dyskalkyli som vi berättat om tidigare i eftermiddagprogrammet, alltså om ett funktionshinder som skapar problem med matematiken. Lasse Edfast har pratat med skolverket.

15:15 Utgrävningarna i Allsta utanför Sundsvall fortsätter. I dag öppnades en tidigare okänd grav och reporter Annie Granzell fanns på plats.

15:38 Tomas ”Håkki” Eriksson, konstnär från Ljungaverk, har skapat en utställning om fördomar om olika orter, på en sträcka mellan Sundsvall och Trondheim. Först om själva definitionen av fördomar.

15:43 Tomas ”Håkki” Eriksson berättar mer om sin föreställning.

15:51 Vilka fördomar har du möts av? Och hur har de påverkat dig? Evelina Attervall har frågat folk på stan i Sundsvall. Tyck till du också på vår insändartelefon, 060 66 62 51 eller via mejl.

16:12 Turistcampen fortsätter. Denna vecka har vi pratat mycket om campingplatser. I dag tar vi en närmare titt på husvagnen. Vilka köper husvagn, hur mycket pengar lägger folk på en vagn och vad är det man vill ha. Micke Andersson träffar Lilian Åström som säljer husvagnar i Sundsvall.

16:20 Sommartipset handlar om Trollskoj i Sollefteå med Sollefteås egen mr Musik på scenen.

17:10 Jonatan Hedström, Timrå IK, berättar om förväntningar inför kommande säsong och tar itu med fördomar om hockeyspelare. Helene Nyberg har träffat honom.

17:17 Sommarföljetången Taxi gånger två, ”Svartskalle forever” och ”Med nyckeln i låset”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista