Måndag 25 augusti

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Franzénskolan i Härnösand ska egentligen vara tom nu, men när Murbergsskolan inte är klar börjar årskurs 6 och 7 i ett provisorium. Reporter Ulla Öhman tittar in.

15.15: Internationella festen anordnas varje år av Fem i tolv-rörelsen och länsmuseet. Mat och musik lockade besökarna. (Reporter Ulla Öhman)

15.22: OS är över och en av de som väckte mest uppmärksamhet var pingisveteranen Jörgen Persson som tog sig till semifinal. Vi utvärderar OS med bordtennisens förbundsordförande, sundsvallsbon Walter Rönmark (innan han ger sig i kast med nedanstående).

15.37: Ring P4! Varje måndag har vi ”ring-in” denna höst. Vi börjar förstås med skolan denna skolstartsdag. Walter Rönmark, tidigare skoldirektör i Sundsvalls kommun, sitter med som sakkunnig.

15.45: Att skolor uppmanar elever att ta med matsäck och busspengar - är det diskriminerande mot fattiga familjer? Hur påverkar mäkesklädeshysteri atmosfären i skolan? Friskolorna blir fler - är det bra eller dåligt? Lufta din åsikt i Ring P4, 060 - 66 33 77

16:12: Uppemot hundra mopedister lär ha kört mot rött och levt rövare i Örnsköldsvik i helgen. Vad var det som hände egentligen? Hur kunde de vara så många och varför gjorde de det? Vi jobbar på att få med någon som kan svara på detta. (Det kan handla om kräftor här också, se 17.20)

16.22: Kvällstips! Det är bilbingo i Frånö, Kramfors. Se till att tutan fungerar ordentligt och se till att vara rustad i augustimörkret. (De mest rutinerade har pannlampa.) Vi ringer arrangören Lasse Östlund i Frånö SK.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Möt vår sportpanel för första gången! Mia Karlsson, (f d elitskidåkare och marknadschef i Modo Hockey), Li L’Estrade (f d sportjournalist på Sundsvalls Tidning), Christer Jonasson (Västernorrlands radiosportankare) och Gustav Tägtström (hockeyreporter på Expressen). Gustav kan tyvärr inte vara med idag när de andra diskuterar OS och GIF Sundsvall.

17.20: (Ev.) 1999 försvann flodkräftorna av okänd anledning i Ljungan. Återplanteringen verkar dock gå bra. Jenny Zimmerman vid Mittuniversitetet följer utvecklingen. (Rep. Stig Edfast)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

VÅRT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland: Spelet om Västernorrland fortsätter. Kan någon peta bort Magnus Pettersson från frågesport-tronen? Lyssna 06.35.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista