Tisdag 26 augusti

Ännu en olycka vid Ådalsbanan och nya hastighetsbestämmelser på länets vägar. Lyssna på Efter tre!

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: En olycka har återigen inträffat vid bygget av Ådalsbanan. Igår kväll rasade betong ner på en byggnadsarbetare i en tunnel vid Utansjö, strax söder om Höga kusten-bron. Senaste nytt hör du här.

15.15: De mångåriga järnvägsbyggena med Ådalsbanan och Botniabanan har drabbats av flera olycksfall. Det allvarligaste när två personer omkom vid ett broras i våras. Vi jobbar på att få med arbetsmiljöverkets Agneta Axelsson. Hur ser hon på alla olyckor?

15.22: Mingel med morgondagens revystjärnor. I förmiddags var det invigning av den nya revyskolan i Sundsvall. Vi har träffat elever och lärare. (Rep Gunilla Lindros)

15.37: Nya, sänkta hastigheter väntar på vägar runt om i länet. Vägverkets regionchef Caroline Ottosson drar motiven till den nya ordningen. (studio)

15.45: Det blir lägre hastigheter på vägarna i Västernorrland. Beror det på att vägarna är dåliga? Och i så fall, varför inte rusta vägarna, istället för att sänka hastigheten? Tyck till om vägar och hastigheter på vår insändartelefon, 060 - 66 62 51!

16:12: Hudproblem hos frisörer ska utredas närmare. Det är onekligen en yrkeskategori som kommer i kontakt med många kemikalier. Var finns ekotänket här? Vem frågar efter det gröna håret? (Rep. Marcus Olofsson)

16.22: Kvällstips! I skogen står karljohan (eller stensopp som den också heter) och bara väntar på att bli plockad. Enligt är nationalencyklopedin är den ”mycket läcker och jämte kantarell den viktigaste matsvampen i Europa”. (Vad hände med champinjon?) Stig Norell från Härnösands svampklubb lär oss mer om karljohan.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Årets huvudsakliga semester är avslutad för de flesta. Nu ska vi in i vardagen igen. Vad betyder detta för våra nära relationer? Vilka problem kan dyka upp? Hör vår nya relationspanel för första gången.

17.12: Och jobbrelationerna, hur ställer sig panelen till att börja varje dag med ett stort leende mot varje arbetskamrat som socialt smörjmedel? Panelen är: Annelie Haglund (kurator Nivrenaskolan, Sundsvall), Anders Collin, (chef familjeresursteam, Sundsvall) och Ingher Nylander (Svenska kyrkans familjerådgivning, Härnösand).

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista