Onsdag 27 augusti

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Örnsköldsviks kommun vill inrätta lågstrålande områden där elöverkänsliga ska kunna bo, men det är inte säkert att det går och det beror på oenighet om elöverkänslighet är ett verkligt problem. (Rep Marcus Olofsson)

15.14: Del 2 av reportaget om elöverkänslighet.

15.22: Nordiska kammarorkestern startar imorgon höstsäsongen med en violinkonsert i Sundsvall. Reporter Christer Jonasson tog plats mitt i orkestern bredvid oboisten Sanna Saaloma under slutrepetitionerna.

15.37: För ett år sedan mördades blomsterhandlaren Staffan Arnström i Örnsköldsvik. Brottet är fortfarande inte uppklarat. Idag får vi för första gången höra hans hustru och son om det inträffade. De riktar bland annat kritik mot polisens arbete. (Rep. Marcus Olofsson)

15.45: Just idag har polisen offentliggjort att man har hittat mordvapnet. Reporter Marcus Olofsson redogör för läget i utredningen av mordet på Staffan Arnström.

16:12: Kommun- och finansmarknadsministern Mats Odell (kd) är på besök i Örnsköldsvik. Vi har med honom i Efter tre för utfrågning om bensinskatter, försäljningen av Vin & Sprit och regiondelningen.

16.22: Mer med Odell.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Just nu pågår en konferens om klimatförändring och rättvisa i Härnösand. Niclas Hällström, klimatansvarig på Svenska naturskyddsföreningen och med rötterna i Ångermanland, berättar hur diskussionerna har gått. (studio)

17.12: Vi pratar vidare med Niclas Hällström. SIDA-konferensen handlar om ett globalt problem. Hur ska man som vanlig västernorrlänning förhålla sig till klimatförändringen? Vilket ansvar har jag? (Studio)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion!

VÅRT TIPS för i morgon här i P4 Västernorrland: Magnus Pettersson från Överhörnäs är fortfarande regerande mästare i Spelet om Västernorrland. 06:35 möter han en ny utmanare i frågesporten.

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista