Torsdag 28 augusti

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Över 100 millimeter regn och en bortsköljd vägbana. Förmiddagens skyfall i Örnsköldsvikstrakten har ställt til problem. Hör senaste nytt här. (Rep Marcus Olofsson och/eller Lennart Sundwall)

15.10: SMHI:s Sten Laurin ger specialprognos för Örnsköldsvikstrakten.

15.20: Vindkraftsprojektören wpd Scandinavia vill lägga en jättekabel i havet. En 70 mil lång kabel för vindkraftsel från Luleå till Gävle. Varför behövs den? Och vad innebär den för sjöfart och fiske? Achim Berge, wpd:s styrelseordförande med på telefon.

15.37: Idag kommer Jonas Moströms tredje deckare ”Hjärtats mörker”, som liksom de två tidigare utspelar sig i Sundsvall. I Efter tre berättar han mer om boken. Lyssnartävling i anslutning till detta också! (studio)

15.45: Att slå mynt av berättelser genom att göra ett turistkoncept av dem är rätt vanligt. I Ystad kan man gå där Kurt Wallander har gått och i Skaratrakten reser grupper i Arns fotspår. Kan Sundsvalls kommuns marknadsförare Camilla Nilzén använda Moströms böcker?

15:52: Och apropå att marknadsföra med fiktion: Storsjöodjuret har blivit filmat! Det är i alla fall vad entusiaster i Svenstavik och Östersund vill tro.

16:12: Dagens Nyheter rapporterar att ungdomar i Västernorrland har haft den bästa inkomstutvecklingen på sistone. 2006 tjänade de mellan 20-24 år 22 000 mer jämfört med år 2000. I Stockholm har 20-24-åringar 11 000 kr mindre att röra sig med varje år. Vad säger de här siffrorna egentligen? Reporter Ingrid Engstedt Edfast benar ut statistikfisken.

16.22: Kvällstips! Sommarens sista dans dansas ikväll i Ånäsparken i Kovland, väster om Sundsvall. Arrangören Eskil Nyberg summerar säsongen.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Resan är vårt nya torsdagsinslag. Reporter Oskar Pierrou frågar sundsvallsborna hur pass mycket charter lockar. En enkät om livsstil och soldrömmar.

17.15: Vi ringer upp vinnaren i tävlingen där Jonas Moströms ”Hjärtats mörker” är vårt lockande förstapris.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

VÅRT TIPS för i morgon här i P4, Västernorrland: Elevrådsordförande i Sundsvall reagerar på att skolfoton retuscheras. Ha radion på 08.12!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.30 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista