Onsdag 17 september

Barn- och utbildningsnämnden i Örnsköldsvik tar ställning till om den tycker att tre nya friskolor ska få starta. Samtidigt har John Bauergymnasiet i Örnsköldsvik fått ställa in utbildningar den här hösten. Var går gränsen för hur många skolor det kan finnas?
Bloggen - dagbok på internet - är ett informellt sätt att kommunicera som allt fler myndigheter använder sig av. Vad säger medieforskarna, och vad tycker du?
Ring vår insändartelefon 060 - 66 62 51 (dygnet runt)
Exempel på bloggar:

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

15.07: Idag tar barn- och utbildningsnämnden i Örnsköldsvik ställning till om den tycker att tre nya friskolor ska få starta. Samtidigt har John Bauergymnasiet i Örnsköldsvik fått ställa in utbildningar den här hösten. Var går gränsen för hur många skolor det kan finnas?

15.15: Det borgerligt styrda Härnösand genomgår en turbulent skolomorganisation. Hur är läget för friskolor där? Ulla Öhman rapporterar.

15.22: I Sundsvall finns fyra friskolor på grundskolenivå och sex på gymnasienivå. Heliås är den senaste i raden av grundskolor - ny i centrala Sundsvall för den här terminen. Vad har etableringen av den skolan betytt för skolorna runt omkring? Och vad händer med Skol-Sverige när friskolorna blir fler? Peter Hansson analyserar.

15.37: Bloggen - dagbok på internet - är ett informellt sätt att kommunicera som allt fler myndigheter använder sig av. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) bildas vid årskiftet. Bildandet av den kan man följa via MSB-bloggen. Vi pratar med den blivande generaldirektören Helena Lindberg.

15.45: Vad säger en medieforskare om att myndighetespersoner och politiker bloggar? Mark Comerford, lärare i nya medier vid Linköpings universitet, ger sin syn på några av länets bloggare: Sig-Britt Ahl, s-politiker i Härnösand, Anders Söderholm, Mittuniversitets rektor, och MSB-bloggen.

16:12: Många hundägare har sina hundar i burar under dagen för att det inte ska skada möbler och annat i bostaden. Reporter Johanna Vackdahl träffar djurskyddsinspektör Gunilla Ekberg för ett samtal om detta.

16.22: Kvällstips! Gå ut med din hund! Reporter Johanna Vackdahl träffar hundägare på promenad.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Kämparna heter en av länets mest framgångsrika idrottsklubbar. Nu senast deltog Lotta Helsinger och Viktoria Wedin (som tog brons) vid Paralympics i Peking. Efter tre har gjort ett besök hos den medaljbehängda skytteföreningen.

17.12: Mer om Kämparna