Måndag 22 september

Regeringens höstbudget presenterades i morse. Vi har telefonväkteri med Härnösands Anders Gävert (m) och Sundsvalls Peder Björk (s). Ring in och framför dina åsikter och funderingar - 060-663377.

Prostatacancerföreningen bidrar med mångmiljonbelopp till ny strålkanon för cencerbehandling och sportpanelen sammanträder för ett snack om Giffarna, elitseriehockey och handbollsboom i Sollefteå.

Vi delar också med oss ett recept. .

15.07: Regeringens höstbudget presenteras idag. Hur påverkar den dig? Efter tre tar stora budgetgreppet idag.

15.15: Vi pratar med Örnsköldsviks kommunlråd Elvy Söderström (s) om vad hon tycker om budgeten. Och Johanna Vackdahl har träffat infrastrukturminister Åsa Torstensson, c, och samlat åsikter från Sundsvallsbor.

15.22: Ring P4! Tyck till om budgeten! Vad tycker du om regeringens prioriteringar? Vad borde regeringen satsa på? 060 - 66 33 77.

15.37: Härnösands kommulråd Anders Gävert (m) och Sundsvalls vice kommunstyrelseordförande Peder Björk (s) diskuterar höstbudgeten.

15.45: Fortsatta diskussioner. Ring in och påverka politikerna!

16:12: Prostatacancerföreningen i Västernorrland är villig att bidra med 20 miljoner till en ny strålkanon till sjukhuset i Sundsvall. Ordförande Lennart Uggeldahl berättar var de här pengarna kommer ifrån och förhoppningsvis svarar landstingsrådet Eva Söderberg (s) på om en dylik satsning är möjlig.

16.22: Kvällstips! Det är mycket rönnbär i år. Gå ut och titta på de rödlysande klasarna! Och vi frågar Måna Nilsson, etnolog vid länsmuseet, om mycket rönnbär egentligen betyder mycket eller lite snö till vintern. Thomas Wahlund berättar dessutom om sin enkla och goda rönnbärsgelé.

Recept: Farmor Wahlunds rönnbärsgelé
5 dl vatten 750 gram socker 1 kg rönnbär
Tillagning
1. Rensa och skölj knappt mogna bär. De får gärna vara frostnupna. 2. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i bären och låt dem koka under lock i 10 minuter. Krossa bären under kokningen. 3. Häll upp i silduk och låt rinna av i 30 minuter. Rör inte i massan. 4. Tillsätt sockret och koka försiktigt i 10 minuter eller tills saften geléat sig. Gör geléprov genom att lägga upp lite gelé på en tallrik och dra en sked igenom. om gelén flyter ihop ät gelén färdig. 5. Häll upp gelén på varma och rena glas. Låt kallna, paraffinera och sätt på lock.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Sportpanelen sitter upp igen. Idag spekulerar Mia Karlsson, Christer Jonasson och Anna Söderlind om GIF Sundsvalls och Timrå IK:s chanser ikväll.

17.12: Handbollsklubben i Sollefteå har vuxit uppseendeväckande mycket på 2000-talet, från 40 aktiva spelare 2000 till över 200 i år. Reportage signerat Carl-Johan Höiby följs av diskussion: Hur kommer det sig att handbollen är så mycket större i södra Sverige jämfört med norra?

Hör gärna av dig med synpunkter! 
eftertre@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista