Torsdag 2 oktober

Höga elpriser och allt hårdare konkurrens om veden - hur är  framtiden för länets massa- och pappersindustri?

Åtta månader sedan razzian mot svarttaxirörelsen i Sundsvall. Idag kom första domen. Har svarttaxiåkarna blivit färre?

Hör också:
Hur länge ska regnet hålla i sig?
Vem köper en bil som inte är tillverkad?
Hur kan det växa lind och hassel på Skuleberget?
Vad gör man på Hola folkhögskolas nya artistutbildning?
Varför är Modos materialförvaltare ”Lonken” extra intressant ikväll när det drar ihop sig till första länsderbyt?

15.07: Höga elpriser och hård konkurrens om veden gör tiderna svåra för massa- och pappersindustrin. Och när Rysslands höjer exporttullarna om några månader kan det bli riktigt kärvt. (Rep. Sven Börjesson)

15.16: Utansjö bruk lades ner i våras och Wifstavarv har också försvunnit. Dessutom har M-real varslat 130 personer om uppsägning. Hur ser framtiden ut för de andra av länets massa- och pappersindustrier? Henry Heiniö, på fackförbundet pappers och Runar Brännlund, professor i nationalekenomi, ger sin syn på saken.

15.37: Ett års fängelse blev domen för en av männen som åkte fast i den stora svarttaxirazzia som polisen gjorde i Sundsvall i februari. Har svarttaxiverksamheten minskat sedan dess? Vi tar en tur med taxichauffören och s-politikern Ronny Fröwall. (Rep. Johanna Vackdahl)

15.45: Har du åkt svarttaxi? Johanna Vackdahl frågar Sundsvallsborna.

15.52: Hur jobbar polisen för att motverka svarttaxiverksamheten? Polisen Robert Svedberg, som ledde taxirazzian, svarar. (Rep. Johanna Vackdahl)

16:12: ”Och det regnade och det regnade och det regnade. Nasse sa till sig själv, att aldrig i hela sitt långa liv, och han var, jag vet inte hur gammal - tre eller var det fyra år? - hade han aldrig sett så mycket regn.” Det är som att A.A Milne skrivit om just denna dag i Sundsvall. Och gårdagen. Vi pratar regn med Johan Lundgren hos SMHI.

16.22: Kvällstips! Spar på miljön, köp nåt som redan finns! Eller som en tidningsannons igår föreslog: Köp en redan tillverkad bil! Hur köper jag en bil som inte är tillverkad, frågar vi annonsören.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Det är egentligen för kallt för lind och hassel, men träden står där ändå. Kerstin Wörler, som är Naturums guide på Skuleberget, tar oss med till lindens nordligaste utpost. (Rep. Therese Forsberg)

17.12: Glitter och paljetter är det nya på Hola folkhögskola. Ulla Öhman har besökt en ny artistutbildning. (rep)

17.20: Dags för länsderby mellan Modo och Timrå i Elitserien i hockey för herrar. Men när hockeytemperaturen höjs koncentrerar sig radiosportens Christer Jonasson uteslutande på Modos materialförvaltare sedan 26 år, Ulf ”Lonken” Lundgren. Varför då? (tfn)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".