Måndag 6 oktober

I dagens program kretsar mycket kring bistånd och Världens barn-insamlingen. Massor av röster komer att höras och vi hoppas på bra snurr i telefonslussen. Vi pratar också om bristerna i räddningsaktionen på Alnö i somras när en man drunkade och om GIF Sundsvalls förlust, trots tränarbytet.

15.07: Två socialdemokratiska politiker från Sollefteå, Mikael Sjölund och Linnea Stenklyft, har just kommit hem från Vitryssland. Där har de besökt skolor som tar hjälp från Sollefteå kommun till hur skolan ska utvecklas. (studio)

15.15: Biståndsminister Gunilla Carlsson (m) svarar på vad hon tycker om att SIDA representerar för 8000 kronor per anställd och på hur det bästa biståndet bör utformas. (tfn)

15.22: Ring P4! Idag diskuterar vi bistånd och hur man som privatperson kan engagera sig. Kristdemokraternas riksdagsman Lars Lindén från Timrå svarar på frågor. Ring: 060 - 66 33 77.

15.37: Vi puffar också för vår insamling till Världens barn, 099-321 34.

15.45: Mer ring-in om bistånd.

16:12: I somras omkom en man i vattnet utanför Alnö trots ett stort räddningspådrag. Räddningstjänsten och Kustbevakningen bjöd in anhöriga och grannar för att diskutera vad som hände. Vår reporter Ingrid Engstedt Edfast var där och träffade bland annat den omkomnes dotter, Katrin Lind.

16.21: Kvällstips - byt däck på bilen! Var ute i tid för en gångs skull...

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Sportpanelen med bland annat Li L’estrade som är hemkommen från ett shoppingrace i Ullared. Hur känns det nu, undrar vi. Radiosportens Christer Jonasson tar också plats i studion.

17.12: GIF Sundsvall sparkade sina tränare i ett desperat försök att rädda sig kvar i fotbollsallsvenskan för herrar. Igår blev det ändå förlust med 3-1 mot Djurgården. En som kanske säger ”vad var det jag sa” är Mittuniversitetets Leif Arnesson som nyligen presenterat forskningsresultat som visar att det aldrig lönar sig att byta tränare under säsongen. Hör honom här. (tfn)

17.20: Och Sundsvalls bästa fotbollslag på damsidan, SDFF, klarade kontraktet i norrettan. Hur ser framtiden ut? Sportpanelen spekulerar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista