Onsdag 8 oktober

Vårdavdelningarna på Sundsvalls sjukhus är lika mättade som marken efter allt regn. Konsekvenserna där blir böter.
Sjuktalen har halverats - betyder det att hälften har blivit friska? Och så bjuder vi på ännu en vinkel av finanskrisen.
Dessutom kastar vi ljus på årets barnbibliotekarie, och så klart mycket, mycket mer!

15.07: Arbetsmiljöverket kräver 100 000 kronor varje en gång en patient måste läggas i korridoren på grund av platsbrist. Helt barockt, tycker Karin Dunberg, som är vårdplatskoordinator på Sundsvalls sjukhus. (Rep. Johanna Vackdahl)

15.22: Efva Åström, inspektör hos arbetsmiljöverket bemöter kritiken och föklarar vilket perspektiv de jobbar utifrån. (tfn)

15.37: Sverige har lyckats med målet att halvera sjuktalen. Men vart har de sjuka tagit vägen? Journalisten Helena Gunnarsson har gjort en kartläggning visar att bara en av femton arbetar. Hon berättar om människorna försvann ur statistiken. (studio)

15.45: Har sjuktalen minskat genom att människor bara har flyttats runt i ersättningssystemen? Är det då inte bara en lösning av det kosmetiska slaget? Hans Goine, hos Försäkringskassan i Västernorrland ger sin syn på saken. (tfn)

16:12: Vi fortsätter att hitta bankalternativ i kristider. Igår var det JAK-banken, idag besöker vi den lilla sparbanken i Sidensjö utanför Örnsköldsvik. (Rep. Marcus Olofsson Melinder)

16.22: Kvällstips: Showen LAS - Lätt autistiska särintressen - kommer till Sollefteå. Vad handlar den om? Vi pratar med Kalle Haglund och Markus Jägerstedt som intar scenen ikväll. (studio)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet!

16.45: Ekot

17.05: Carin Collén från Sollefteå är årets barnbibliotekarie. Priset går till en engagerad och insprirerande svensk bibliotekarie. I Efter tre berättar hon om sitt arbete och vad som gör det värt ett pris. (studio)

17.12: Mer med Carin Collén. Hur är det med läsintresset hos barn idag?

17.20: Ikväll är det bortamatch mot Malmö för Sundsvall i hockeyallsvenskan för herrar. Senast Sundsvall var i Malmö blev det 8-0 i baken. Tränaren Peter Gradin talar om varför det kommer att gå bättre den här gången. (tfn)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista