Torsdag 9 oktober

Debatt och diskussioner om först insemination och sedan om vänsterns närmaste framtid. Vi telefonerar vår näringslivskommentator Henric Borgström, som är mitt i bankkrisens USA. Dessutom kollar vi vad DKNS är och tipsar om att ha en fotokväll.

15.07: Moderaten Lena Asplund tycker att ensamstående kvinnor som vill ha barn ska ha rätt att inseminera sig. Kristdemokraternas Sverker Ågren är emot.

15.12: Debatt om insemination.

15.37: Asylrätt och asylpolitik har det handlat om på en utbildningsdag i Härnösand idag. Michael Williams jobbar inom Svenska kyrkan med dessa frågor. Han menar att den svenska asylpolitiken är omgärdad av myter - vilka? (Reporter Ulla Öhman)

15.45: Henric Borgström är SR Västernorrlands näringslivskommentator. Just nu är han i Washington i krishärdens USA. Vilket är hans intryck? Och vad säger han om de bankalternativ vi har tagit upp de senaste dagarna? (tfn)

16:12: Navet i Sundsvall sägs vara en hård och ogästvänlig plats. Nu ska en ny satsning fokusera på det positiva med busscentralen. DKNS - Det Kreativa Navet Sundsvall har premiär idag. Johanna Vackdahl rapporterar direkt.

16.22: Kvällstips: Ha en fotokväll! Samla dina vänner, bestäm ett tema och bege er ut! Henrik Muskos och hans kompisar i Sundsvall brukar göra precis så. (Rep. Johanna Vackdahl)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Hur ska det röd-gröna blocket formera sig inför nästa val? Mona Sahlin socialdemokrater söker samarbete med Miljöpartiet medan Vänsterpartiet är mer isolerat. Vad säger lokala företrädare om detta?

17.12: Roger Johansson (s), Kim Ottosson (v) och Sverker Ottosson (mp) diskuterar.

17.20: I Etiopiens huvudstad Addis Abeba finns en förstad med 60 000 flyktingar från landsbygden som lever ihopträngda i rucke,l men där pengar från Radiohjälpens insamling för Världens Barn gett nytt bränsle och hopp. 
(Rep. Finn Norgren) Ring 099-321 34 och bidra till insamlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista